Тервел: Доволен съм от победата срещу труден съперник

Тервел Пулев записа 13-ата си победа на професионалния ринг.

31 Тервел Пулев с победа №13 на професионалния ринг

Тази нощ той се изправи срещу американеца Мич Уилямс и го победи по точки в 6-рудновия двубой помежду им в Коста Меса, Калифорния. Българинът заяви, че е доволен от успеха срещу този корав съперник.

"Доволен съм от победата. Уилямс беше труден съперник, който не излиза само за парите, а опитва да победи. Мисля, че беше достатъчно добър, удряше силно и беше подготвен. Смятам обаче, че аз играх по-добре, по-добрите удари бяха моите. В един момент съдията се опита да ми открадне рунда. даде официално предупреждение, но и Уилямс удряше след сигнал стоп. Това ми наруши тактиката и трябваше да наваксвам, но въпреки това смятам, че се получи добре и победих заслужено. Публиката беше невероятна. Доволен съм от огромната подкрепа, имаше повече българи отколкото американци. Дори и американците освиркаха Уилямс за грозните му изпълнения", заяви Пулев.

31 Тервел Пулев с победа №13 на професионалния ринг

Въпреки всичко той се изказа ласкаво за качествата на своя опонент в този мач.

"От записите, които бяхме гледали, не изглеждаше да удря толкова силно. Той бе добре подготвен за този двубой. Усещах силата на ударите му върху ръката си. Добре, че не влизаха директно, ако някой от тях попаднеше чисто, можеше и да ме повали", призна Тервел.

Той говори и за подготовката за мача и едномесечния си престой в САЩ.

"Започнах с двама треньори, но впоследствие единият отпадна, защото преценихме, че няма нужда. Другият американец в моя ъгъл е един от най-добрите специалисти в света. Всички добри боксьори го канят Казва се Руди Ернандес. Съвсем различно е в Америка. Много от нещата, които видях, бяха нови за мен. Надявам се да подобрявам играта си. Дойдох по-рано, за да разбера дали това е моят треньор. При Кубрат няма смяна на треньорите", каза още софиянецът.
СНИМКИ: Владимир Йорданов
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти