Citroen напуска WRC, ако шампионатът не стане електрически

Citroen напуска WRC, ако шампионатът не стане електрически

Citroen заплашва да напусне Световния рали шампионат (WRC) след 2020 година, ако шампионатът не внедри електрическа технология в спорта. Френският конструктор има дълга история в сериите, включваща девет световни титли с легендарния пилот Себастиан Льоб и амбиции да продължи с поне още една титла тази година със Себастиен Ожие.

Попитана дали отборът планира да остане в шампионата отвъд края на договора на Ожие, ако не бъдат въведени електрически автомобили, изпълнителната директорка на Citroen Линда Джаксън отвърна: "Всичко се променя и не виждам как можем да продължаваме да подкрепяме нещо, което няма отражение в обществото. Ако говорим за 2021 или 2022 година, ние ще се стремим още повече да намалим емисиите на въглероден диоксид и да се убедим, че автомобилите ни имат електрически версии".

"Знам, че в момента се провеждат дискусии за бъдещето на шампионата – дали да бъде хибриден, електрически или смесен. За нас този въпрос е много важен. За мен е странно да се съсредоточаваме в нещо, от което вече обществото не се интересува особено", допълни Джаксън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти