Вижте концептът на Мерцедес за Формула Е

Вижте концептът на Мерцедес за Формула Е

Мерцедес показаха концептът на претендента, с който ще дебютират в електрическата версия на Формула 1 – Формула Е през сезон 2019/20. Мерцедес се присъединяват следващия сезон заедно с Порше, след като напуснаха DTM шампионата. Сезон 2019/20 ще бъде първият, в който "Сребърните стрели" ще се състезават както във Формула 1, така и във Формула Е.

Мерцедес вече са получили своята тестова кола от конструктора Spark и могат да започнат да използват 15-те си тестови дни през сезон 2018/19. Името на автомобила е EQ Silver Arrow 01. Сини линии се преливат в черна окраска, като оцветяването е предимно матово. То обаче няма да е финалното, тъй като Мерцедес все още нямат договори със спонсори. Все още не е ясно и кои ще са пилотите на отбора.

"Решението да напуснем DTM не бе лесно, но го смятам за мъдро и в крайна сметка правилно", разкри шефът на Мерцедес Тото Волф. "Електрификацията е основен елемент в бъдещето на Mercedes-Benz. Потенциалът на Формула Е е огромен. С всеки изминал ден в подготовка за първото ни състезание, нетърпението ни се увеличава. Конкуренцията в лицето на Порше, Ауди и БМВ ще бъде много специална".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти