Нови призови места за българските фрирайдъри

Нови призови места за българските фрирайдъри

Първият български фрирайд отбор завоюва нови два подиума по време на едно от най-силните състезания в Австрия от сериите на Freeride World Qualifier - “Open Faces Silvretta Montafon 3*”. Елена Митренгова завърши втора на ски, а сноубордистката Божана Чалъкова - трета.

Двете състезателки за пореден път демонстрираха стабилно каране, като само три точки разделиха Митренгова от първото място, което бе заето от австрийката Лаура Юбербахер. Стартиралата като временен лидер в сериите Open Faces за сезон 2018 - Чалъкова, отново бе на ниво, но малка грешка в долната част на склона я лиши от борбата за победата.

След първите си три старта Божана няма класиране извън челната тройка. Елена пък се качва за втори път в трите си старта до момента на стълбичката на победителите, като това е и най-голямото й постижение на състезание от такъв висок ранг. Благодарение на призовите си места сноубордистката се изкачи до 13-то място във временното класиране, а скиорката - до 19-то място в генералното класиране на Freeride World Qualifier!

При мъжете пък Валери Пелтеков, който срещна изключително сериозна конкуренция в най-оспорваната категория - ски мъже, остана 15-ти. Валери избра смела линия, която беше сигурна заявка за предно класиране, но след падане на втория си голям скок беше санкциониран от съдиите.

Състезанието се проведе по впечатляващия склон на връх Клайне Хаймшпитце. Стартът беше на много високо ниво, а участие в него взеха някои от най-силните карачи в сериите на FWQ. Добрите резултати дават голям шанс за българско участие и в най-голямото финално състезание от сериите на FWQ - Open Faces Obergurgl, Австрия през април.

Снимка: Freerideteam.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти