Младият тим на Германия ще спори за титлата

Младият тим на Германия ще спори за титлата

Германия се класира за финала на Купата на конфедерациите след победа с 4:1 над Мексико. Въпреки че Йоаким Льов не повика в състава много от основните си играчи, тимът се представя отлично и ще спори за титлата в неделя срещу Чили.

Бундестимът доминираше, но и съперникът им имаше шансове. Резултатът не е точно отражение на случващото се на терена, но показва ефективността на германците. Два ранни гола на Леон Горецка в рамките на секунди до осмата минута дадоха солидна преднина на световните шампиони. Тимо Вернер направи 3:0 след час игра, а в края двата отбора си размениха по едно попадение. Първо Фабиан намали със страхотен далечен удар, а след това резервата Юнес оформи крайното 4:1.

Германия много бързо нанесе двоен удар на Мексико в полуфинала от Купата на конфедерациите. Още в шестата минута Леон Горецка откри резултата. Той бе изведен от Хенрикс през центъра и с прецизен удар прати топката покрай Очоа. Секунди по-късно отново Горецка се озова на отлична позиция след подаване на Вернер. С диагонален удар халфът на Шалке удвои преднината на Бундестима.

В тези минути отборът на Йоаких Льов имаше тотален контрол, а съперникът им, който разчиташе на по-спокойно начало, бе объркан. Все пак северноамериканците се опитаха бързо да отговорят на удара и организираха някои опасни атаки, но до удар не се стигна. Устремът на Мексико не продължи много, а в 19-ата минута световните шампиони можеха да водят с 3:0. Вернер се озова сам срещу Очоа, но стреля в тялото на вратаря.



Към средата на полувремето тимът на Осорио изнесе за по-голям период играта в половината на съперника и създаде две отлични положения да намали резултата. Братята Дос Сантош бяха близо до попадение. Първо Джовани се измъкна от защитниците на Бундестима и се опита да прати топката в далечния ъгъл, но Тер Стеген с крак отклони кълбото. След това Джонатан бе изведен отлично, но германският вратар излезе много бързо и ударът с глава не бе успешен. Малко по-късно и Хавиер Ернандес пропусна великолепен шанс. Мексико продължи да има предимство до края на полувремето, но не успя да се разпише, въпреки създадените положения.

Малко след почивката двата отбора си размениха по едно сериозно положения. Раул Хименес не успя да се възползва от добра ситуация, а веднага след това Вернер надбяга Ерера и стигна до топката след дълго подаване, но се забави и стреля покрай гредата. В 58-ата минута интригата в двубоя приключи, тъй като Германия стигна до трето попадение. Дракслер изведе Хектор зад защитата на съперника, като остаха съмнения за засада,  бранителят намери Вернер пред опразнената врата, а той направи резултата 3:0.



Мексиканците продължиха с пропуските, като 20 минути преди края Люин бе оставен непокрит и стреля, но Тер Стеген се намеси отлично. Малко по-късно Раул Хименес с глава уцели гредата. Льов пусна в игра Брант, Джан и Юнес, а за съперника на терена се появи 38-годишният Рафаел Маркес, който в 83-ата минута можеше и да се разпише след удар с глава. Това бе 21-ият удар към вратата на германския вратар, но гол не падаше.

Минута преди края все пак топката влезе във вратата на Тер Стеген след страхотен далечен удар на Марко Фабиан. Секунди по-късно Мексико бе близо и до връщане на интригата. Вместо това Германия стигна до четвърти гол след комбинация между две от резервите. Емре Джан асистира на Амин Юнес, а играчът на Аякс прати топката покрай Очоа.

ГЕРМАНИЯ - МЕКСИКО 4:1
1:0 - Горецка (6)
2:0 - Горецка (8)
3:0 - Вернер (59)
3:1 - Фабиан (89)
4:1 - Юнес (91)


МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти