Резервите на Рома и 17-годишен юноша се подиграха с ЦСКА

Резервите на Рома и 17-годишен юноша се подиграха с ЦСКА

ЦСКА приключи участието си в Лига Европа през този сезон след разгромна домакинска загуба с 0:3 от резервите на Рома и по този начин армейците завършиха на последно място в своята група E с актив от само една точка. Червените не играха толкова лошо до 25-та минута на първото полувреме, но с течение на двубоя гостите от Рим спряха да се разхождат по терена и с два гола на Черчи в 45-та и 52-та минути и един на резервата Скардина в 89-та спечелиха безпроблемно мача. Рома можеше да вкара и още, но пропуски на Окака Чука, Черчи и Баптища спаси домакините от значително по-сериозна  катастрофа.

Срещата започна по-добре за футболистите на Любослав Пенев, които до 25-та минута надиграваха своя противник. Първото по-опасно положение в срещата логично бе за ЦСКА, но бомбеният шут на Йордан Минев в 7-та минута бе избит от стража на гостите Лобонц, а при добавката Мишел Платини не успя да пробва нов удар.

След тази опасност червените заиграха по-освободено и чрез Мишел Платини и Костадин Стоянов имаха реален шанс да открият резултата. Първият обаче не успя да засече центриране от ъглов удар на Тимонов, а удар на втория от 25 метра като по чудо не намери мрежата на Рома.

Постепенно гостите от Рим изравниха играта и започнаха да застрашават доста сериозно вратата на ЦСКА. В 26-та минута "вълците" нацелиха греда след центриране от корнер и удар с глава. Девет минути по-късно младежкият национал на Италия Окака Чука изпусна ново положение да открие резултата останал очи в очи с Чавдаров, но стражът на армейците спаси. И точно когато полувремето отиваше към своя край, както става обикновено, българският тим не успя да устиска равенството и получи гол. Негов автор стана Черчи, който овладя дълъг пас в наказателното поле на червените, излъга с няколко замахвания отбраната на домакините и след шут с левия крак простреля Чавдаров.

В началото на второто полувреме Черчи вкара втория си гол, с което предреши изхода на двубоя. Халфът отбеляза в 52-та минута след поредна груба грешка, този път на централните бранители на червените, които му позволиха да изскочи очи в очи с Чавдаров.

Това прекърши ентусиазма на армейците и до края на мача ЦСКА можеше да бъде разгромен. Поне на три пъти играчи на вълците изскачаха по един или двама зад гърба на червената отбрана, но благодарение на несериозните отигравания на голмайстора Черчи и Баптища резултатът се запази непроменен до 89-та минута. Тогава, след груба грешка на Павел Виданов, който позволи топката да му бъде отнета в наказателното поле, доведе до попадение на 17-годишния римски юноша Скардина, разписал се на празна врата.

През това второ полувреме ЦСКА имаше само една добра възможност за почетно попадение, но опасен удар на Минев в 55-та минута от границата на наказателното поле излезе в аут.

И в този мач, като във всички останали в груповата фаза на Лига Европа, се видя, че червените не са на нивото на противници като Рома, Базел и Фулъм, на които успяват да вкарат изключително трудно дори по едно попадение, но за сметка на това отбраната допуска поне по три-четири фатални грешки, които почти винаги се наказват.

ЦСКА - РОМА 0:3

0:1
Черчи 45
0:2 Черчи 52
0:3 Скардина 89

ЦСКА: Чавдаров, Стоянов, Виданов, Попов (72-Попов), Минев, Янев, Петров, Янчев, Тимонов (60-Н.Манчев), Делев (80-Тодоров), Платини

РОМА:
Лобонц, Мота, Андреоли, Бурдисо, Рийзе, Де Роси, Писаро (46-Бриги), Черчи (72-Петинари), Перота, Баптища, Окака Чука (81-Скардина)

СНИМКА: МАРИН МАРИНОВ, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти