България отново ще играе квалификации за Европейско

България отново ще играе квалификации за Европейско

България отново ще играе квалификации за Европейско първенство по волейбол за мъже. След провала и отпадането на 1/8-финалите на Евроволей 2019 от Словения с 1:3 гейма късно снощи, "трикольорите" ще завършат най-вероятно на 11-о или 12-о място в крайното класиране. Това означава, че ще трябва да играят квалификации за шампионата на Стария континент през 2021 година.

За Евроволей 2021 ще се класират 4-те домакини - Чехия (б.р. завършила на 13-о място на Евроволей 2019), Финландия (14-о), Естония (24-о) и още една страна, която ще бъде обявена по-късно. Както и първите 8 отбора от тазгодишното Европейско първенство - Полша, Германия, Русия, Словения, Сърбия, Украйна, Франция и победителя от последния 1/8-финал между Италия и Турция, който се играе в момента. Така България почти сигурно ще трябва да мине през пресявките за следващото Европейско първенство.

За последно България игра квалификации за континентален форум през май 2008 година, когато под ръководство на Мартин Стоев в рамките на два турнира записа 6 победи без загубен гейм срещу Португалия, Израел и Хърватия, за да се класира за Евро 2009 в Турция. Там, вече начело на тима беше сегашният ни национален селекционер Силвано Пранди, а България спечели бронза, което остава и последното голямо отличие на тима до момента.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти