Волейбол

20 ВЪПРОСА КЪМ... НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ

31 октомври 2006 | 12:30
20 ВЪПРОСА КЪМ... НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ
 • копирано
 • 0

Специален гост в днешното издание на рубриката на Sportal.bg "20 ВЪПРОСА КЪМ…" е Николай Желязков. Една от най-големите звезди в българския волейбол се съгласи да отговори на нетрадиционните въпроси и да се представи пред читателите ни в светлина, в която не сте (или почти не сте) я виждали. Ето възгледите и мненията на Николай Желязков по теми, които вълнуват човечеството днес...

1. Какво не знаят хората за вас?
- Може би хората не знаят това, което правя извън служебния си живот. Не знаят, че обичам да ходя на риболов, че имам хоби радиоуправляеми модели - имам самолети, хеликоптери. Покрай мен синът ми пък се запали по радиоуправляеми модели автомобили. Заедно с него ходихме на Европейското първенство по радиоуправляеми модели в Италия. Той беше пилот, а аз му бях механик - сипвах му гориво, сменях му гумите... Имам тази страст още от дете. Израснал съм в Силистра при баба ми и дядо ми. Там имаше такъв клуб и много често ходех и гледах такива радиоуправляеми модели, слушах бръмченето на моторите и на практика мога да кажа, че съм израснал в работилници. Моят дядо беше ковачожелезар, правеше каруци и на мен ми е много приятно да се занимавам с такъв вид дейности. Духал съм дори на духалото за огъня. Общо взето, винаги обичам да се занимавам с нещо, да има какво да си човъркам. В момента, за съжаление, нямам никакво време за тези мои хобита. Също така много обичам да ходя на море, на разходки, на излети сред природата... Това са неща, за които човек винаги трябва да намира време. Животът днес е толкова напрегнат, че трябва да си налагаме, дори да си записваме в заниманията за деня, тези наши хобита, нещата, които обичаме да правим, защото годините летят и животът си минава.2. За какво харчите най-много пари в живота си?
- Няма човек, който да не обича да излезе някъде в компания с приятели. Било то на кръчма, на дискотека, на бар... Любимото ми от този вид заведения е бозукито. 10 години съм живял в Гърция и малко или много съм привикнал към техните заведения. Гърците определено знаят как да се забавляват и винаги става голям купон. Също така, като всеки мъж и аз обичам да харча пари за автомобили и, разбира се, за моите хобита. Покрай пръчките ми за риба си направих вила, купих си лодка и всички други необходими неща, така че да бъда обзаведен от всякъде. Това са нещата, покрай които отиват и най-много средства.

3. Каква сума пари би ви направила щастлив?
- Това е много тънък въпрос. Във века, в който живеем, парите са необходимост. Който каже, че парите не са необходими или, че не могат да направят един човек щастлив, залъгва себе си. Те са необходимо зло, но не са основният фактор, който прави един човек щастлив. Колкото повече си осигурен, толкова по-спокойно гледаш на нещата. Можеш да отделиш повече време за себе си, да отидеш на почивка, да си доставиш дребните радости, които правят човека щастлив. Аз под това разбирам богат човек. За мен да имаш 10 милиона в сметка не означава, че си богат човек. Богат е този, който съумява и успява да отдели толкова пари, колкото да може да отиде със сина си за риба, да отиде на едно бозуки с приятели... Да можеш да вземеш нещата, които животът предлага и в крайна сметка да съумееш сам да се радваш на всеки ден, в който си на земята, защото днес си тук, утре те няма. Никой не може да каже до кога е отредено да ходим по земята. За съжаление, най-лошите неща се случват на приятели, на близки и човек в такива моменти се досеща и вижда, че животът е много кратък и наистина трябва да се радва на всеки момент. Мисля, че това е основното, за да може човек да съумее сам да се направи щастлив - да осъзнае красотата и краткотрайността на живота.4. Какво ви разплаква най-често?
- Аз по принцип съм много чувствителен човек. Не знам дали това е хубаво за един мъж или не, но аз съм си такъв и не го крия. Аз съм от мъжете, които плачат и мисля, че мъжеството не се изразява в това да не плачеш, а в много други качества. Аз плача. Повод за това може да бъде радост, тъга... много неща. Сълзите не са ми чужди и аз не се опитвам да ги спирам. Смятам го за нещо нормално.

5. В какво сте най-уязвим?
- Може би в това, че съм чувствителен човек. Грешката, която правя е, че се опитвам да се държа прекалено джентълменски и възпитано с хора, които не заслужават, с хора, които са с нисък коефициент на интелигентност и в един момент такива хора мислят, че могат да ми се качат на главата и че съм простак. А аз се опитвам да ги запазя и да не ги унижа по някакъв начин.

6. Как една жена може най-лесно да стигне до сърцето ви?
- За любовта няма рецепта!

7. Какво мислите за секса за една вечер с непозната?
- Сексът, сам по себе си, е нещо много хубаво за всеки нормален човек. Аз мисля обаче, че удоволствието е много по-голямо, когато има любов. Мисля, че когато има чувства, тогава нещата са съвсем различни и усещането е пълно. Изживяването е много лично за всеки и е нормално всеки по различен начин да възприема секса. Аз, например, имам приятели, които обичат да се бият. Не можеха да тренират, ако не се сбият. Какво му е хубавото на боя аз лично не мога да проумея, защото моите разбирания са съвсем различни. В този ред на мисли искам да кажа, че и разбирането за секса е строго индивидуално и всеки има право на личен избор. За това всички хора сме различни. Ако всички бяхме еднакви, щяхме да живеем в еднакви къщи, да караме еднакви коли, да бъдем еднакво облечени... В крайна сметка, хубавото е именно в това, че сме различни.8. Трябва ли проституцията да бъде узаконена?
- Не съм мислил върху този въпрос и честно казано, нямам мнение.

9. Вярно ли е твърдението, че мъжете вече не са необходими на жените?
- Мисля, че това въобще не е вярно. Според мен, това твърдение излиза от факта, че във времето, в което живеем част от жените са самостоятелни, имат свой бизнес и много от тях са независими и се чувстват много силни. Една жена обаче в представите на мъжа трябва да бъде слабият пол. А в много случаи се получава така, че жената всъщност е по-силният пол от гледна точка на позиция в обществото. Това до голяма степен променя отношенията между мъжа и жената в съвремието и един вид се променят ролите. Мъжете стават домакини, жените работят, носят пари... При всички положения обаче, ако аз трябва да се поставя в такова положение, това не би ме правило щастлив. Мисля, че в крайна сметка жената трябва да бъде жена и ако е разменила ролята си с мъжа, това само би пречило. Убеден съм, че една такава жена би се чувставала много самотна и празна в живота си независимо от професионалните успехи и това, което показва като визия в обществото.

10. Какво мислите за метросексуалните мъже?
- Много хора го мислят за нещо нормално, модерно и т.н. За мен е нормално един мъж да уважава себе си и да полага грижи за външния си вид, но трябва да е в някакви граници. Мъжът трябва да се грижи за себе си, а не да ходи като талибан. Но маникюри, педикюри и всякакви други такива неща вече ми се струват малко прекалени. Не бих казал, че не приемам метросексуалните мъже, но мисля, че като че ли те малко излизат от границите на моите представи за това какъв трябва да бъде един мъж.11. Опитвал ли сте или бихте ли опитал секс с партньор от вашия пол?
- Въпросът е излишен. Това е нещо, което аз категорично не мога да си представя. При мисълта просто ми се повръща. Не иска да обиждам никого от така наречените "меки китки", но на този въпрос бих казал само едно: Да не дава Господ!

12. Приемате ли хомосексуализма?
- Не. Но в крайна сметка демокрацията позволява всички тези неща и моето мнение е само една капка в морето. Не мога да кажа дали е правилно или - не, защото всеки има право на избор в живота. Мисля обаче, че това е щуротия!

13. Какво мислите за все по-бързото навлизане на компютрите и технологиите в живота на хората?
- Необходимо зло! Животът стана такъв, че без интернет, компютърна грамотност и перфектно владеене на английски език няма вече професия в света, в която човек може да пробие. В днешно време това е ежедневието. Аз виждам моите деца. Навън времето е слънчево, топло, а те няма да се сетят да вземат топка и да излязат навън, нямат приятели... В гаража имат чисто нова топка, която седи от 5 години и няма кой да я използва. Те не играят, не знаят как да играят. Не знаят как да комуникират с деца. Виждат се на улицата, седят и се гледат все едно два слона се виждат за първи път в гората. Те не знаят да си кажат едно здравей, не знаят какво да си кажат изобщо. А за сметка на това всичко става в Skype. Децата пишат по-бързо, отколкото говорят! Познават се, запознават се... Това е състояние, което след себе си носи много проблеми. Първо социални, защото те не знаят как да общуват. Един ден тези деца ще станат големи хора и няма да знаят как да се държат в различните ситуации. Това е масово явление, което за мен е много голям социален проблем. От друга страна, говорим за алергии, болести сред децата. Ами как няма да говорим като по цял ден седят пред компютъра и после защо ги болят очите и слагат очила на 15 години. Ами как няма да слагат! В същото време същите тези деца не могат да се затичат и 20 метра. В един клас половината ученици са освободени от физическо възпитание по болест. Едно време такова нещо нямаше! Това за мен са много сериозни проблеми. А относно факта, че компютърът е необходим и че чрез него за минути можеш да бъдеш информиран за всичко, което става, аз съм абсолютно съгласен. Просто трябва да се поставя някаква граница в това до каква степен той трябва да бъде използван.14. Как мислите, възможно ли е държавите в Европа да се обединят и да станат отделни щати от една страна по примера на САЩ?
- Това нещо, да сме живи и здрави, ще стане на 1-и януари. Тогава ще станем част от Европейския съюз. Мисля, че за България това е нещо много хубаво и полезно, имайки предвид бъдещето на децата и гледайки в перспектива. От друга страна обаче, какво общо имаме ние, като характер, като нрав с един германец?! Нищо! По никакъв начин не можем да бъдем еднакви с един германец, с един французин... Ние сме еднакви като характер, като манталитет със сърбите, с гърците, с македонците. Това е нашият манталитет - балканският! На нас, евентуално, могат да ни допаднат още и испанците. Те са по-близки до нашия темперамент. Ако ние обаче влизаме в Европейския съюз и трябва да ни бъде наложен германският начин на живот, честно казано, плаша се. По никакъв начин не бих могъл да живея като тях.

15. Трябваше ли България да стане част от Европейския съюз?
- Да. Това открива много възможности и при всички положения, макар и след години, ще вдигне стандарта за живот. Ще бъдем защитени - ние сме малка държава и трябва да мислим и за това. Влизането ни в Европейския съюз ще е полезно за всички, но съм убеден, че в началото ще бъде много трудно. Искрено се надявам за всички българи нещата да се развият по възможно най-добрия начин.

16. Религията средство за заблуда и манипулация ли е?
- Да. Аз съм вярващ, вярвам в Господ, вярвам, че има някаква свръхсила, която до някъде определя много неща на Земята. В крайна сметка обаче мисля, че тази вяра може само да ми помага да вървя напред, но тя не може да извърши действията, които аз трябва да извърша. Тя може да ми помогне, но не може да ме направи това, което съм. Тази сила или вяра не може да ме предопредели да правя еди какво си и в определен момент да ме накара да реша така или иначе... Не! Мисля, че има някакъв ангел-пазител, но в крайна сметка човек сам определя пътя си на Земята или това, което прави като цяло. За религията като средство за манипулация можем да говорим тогава, когато става въпрос за по-фанатично настроените хора. Не искам да правя паралел между религиите, но всички сме свидетели на действията на едни фанатизирани вярващи. Всички тези атентати, сблъсъци са нещо, което мен лично много ме притеснява, защото започва все по-явно да има разграничаване между религиите. Това фанатизиране и това непрекъснато вероучение, което става в много държави е страшно опасно. Един необразован човек, на който от едногодишна възраст му се повтаря, че каквото ти каже еди кой си трябва да го направиш и, че ако се взривиш за каузата, 200 жени ще те чакат на небето, това за мен в никакъв случай не може да се нарече разумно. Това е тотална заблуда, тотална манипилация и на мен ми е жал за такива хора. За мен това е болестно състояние.17. Кое ви притеснява повече - ислямският радикализъм или американската доминация?
- В ситуацията, в която се намира светът, мисля, че положението е следното: Има една супер сила - САЩ, която основно командва икономически и до голяма степен за мен това е добре, защото трябва да има някой силен, който да играе ролята на арбитър. Този силен обаче трябва да има някой, който да му опонира. На времето това беше Съветският съюз. За мен това водеше до негативи - непрекъснато въоръжаване и т.н. Мисля, че Европейският съюз ще бъде тази сила, която по някакъв начин ще балансира икономическия и световния пазар въобще. Аз съм се питал защо в крайна сметка ни взимат нас, взимат Румъния... Тези хора си живяха прекрасно и без нас и реално погледнато, ние им създаваме само главоболия. Това е истината за мен, зад присъединяването ни към Европейския съюз стои нещо и това нещо е именно този факт. Сама по себе си една Франция е нищо спрямо Щатите, една Италия - също. Една обединена Европа обаче вече е голям фактор в света. Аз подкрепям политиката на САЩ в едно - това тотално да бъде забранено на други държави да се въоръжават и да стават ядрени сили. Представете си какво ще стане, ако целият Близък Изток се въоръжи с ядрено оръжие! Аз съм убеден, че ще стане Третата световна война. Така че, колкото и да ни е неприятно за някои неща, които стават, аз мисля, че след като светът е тръгнал така, това е правилно.

18. Какъв тип хора могат да ви спечелят за приятел веднага?
- Искрени.

19. Какво мнение искате да имат хората за вас?
- Не обичам лицемерието. Предпочитам, ако има нещо, хората да ми го казват в очите. Ако мнението е отрицателно, в първия момент се чувствам малко неприятно, но после съм благодарен за тази откровеност. Не обичам такива хора, които се въртят, лъкатушат, предпочитам онези срещу мен да са прями и да ме възприемат като прям човек. Това са взаимоотношенията, които харесвам.20. По коя тема искате мнението ви да бъде чуто?
- Това е малко като въпрос за Оскар! Има какви ли не лозунги и се изприказваха какви ли не неща, но аз просто искам да кажа, че ако станем по-толерантни един към друг и се научим да уважаваме труда на другите, ще се оправим по-бързо! Ние, българите сме хора, които не уважаваме труда на другите и винаги сме склонни да сме черногледи и да недооценяваме другия. Това е нещо, което много ни пречи и вместо да се концентрираме върху личната си работа и развитие, ние обръщаме прекалено много внимание на другите. Чувал съм какви ли не работи за кого ли не, но мисля, че това е черта, която на нас много ни пречи. Трябва да се оцени по достойнство всеки, който си върши добре работата в определената област. Не е лошо или пък обидно да кажеш на някого: „Браво, супер си!” Това е нещо, което трудно излиза от устата ни и трудно го изричаме. Българите разсъждаваме така - защо той има, пък аз нямам. Това е нещо, което пречи страшно много. Един такъв вид мислене не води до нищо хубаво. Сигурен съм, че този, който разсъждава по такъв начин, не може да постигне нещо голямо в живота си. Трябва да бъдем по-позитивно настроени. Към един полицай, например, който стои на кръстовището и си върши работата. Съдейки по начина, по който шофирам, виждам, че има голям напредък в движението. В момента има хора, които спират и те пускат да минеш. Аз също спирам и давам път на други, защото знам, че този същият, на който съм направил път днес, утре ще даде път на мен!


Л Е К С И К О Н:Любима храна: Обичам много работи и не мога да кажа коя ми е любимата храна. Чревоугодник съм и обичам майсторски направените неща. Иначе харесвам много българската кухня, готвените ястия, а гювечът е една от любимите ми манджи.

Любима напитка: Кока-кола

Любим филм: Филмът, който харесвам от дете и ми е направил най-силно впечатление в годините, е "Междузвездни войни". Първата серия от тази трилогия съм я гледал 12 пъти като дете, а всяка следващата по 5-6 пъти. И сега да седна, ще го гледам с удоволствие.

Любим актьор и актриса: Ал Пачино, Робърт де Ниро, Пиърс Бронсън. А от жените - Анджелина Джоли!

Любима музика: Слушам всякаква музика без метъл. Много обичам техно, обичам гръцко, сръбско, поп-фолк... харесвам всякаква музика. В зависимост от това в какво настроение съм мога да слушам всичко. Има песни, които стигат до сърцето ми и искрено ме разчувстват.Любим певец и певица: Изпълнителите, които харесвам също са много и разнородни. Въпреки, че не приемам хомосексуалистите, много харесвам музиката на Азис, Малина, Павароти... А U2 е сред любимите ми групи.

Любим дизайнер: FERRE

Любима книга и писател: За съжаление, нямам много време за четене, но когато намирам, обичам да чета за масонството. Като чета такива книги си отговарям на много въпроси. Друга книга, която ми направи силно впечатление е "Шифърът на Леонардо".

Любим отбор: Симпатизирам на ЦСКА, но не съм фанатик. Симпатизирам и на много други отбори - на футболния отбор на Левски за това, че играе в Шампионска лига, на Левски Сиконко, на Локомотив (Сф). Локо е чист отбор, който винаги се е борил с възможностите, които има. Националният отбор обаче е над всичко. Всеки, който е слушал химна, знае това.

Любим спортист: Във всеки спорт има големи спортисти. Разбира се, има ги и величията в спорта, които предопределят съдбата на много млади хора - един Марадона във футбола, Майкъл Джордан в баскетбола, Христо Стоичков в България. Христо е България. Той е идол на толкова много деца! Страната ни има нужда от хора като него. Не мога да приема всички тези неща, които се изписаха и изговориха по негов адрес. Да, той е импулсивен, говори всичко, което му е на устата, но той беше такъв и преди 10 години. Защо, когато на световното първенство през 1994-а той се обърна към германците с айнс, цу цвай, цу драй, цу дрън никой не каза нищо, а сега всички се обръщат срещу него.Любима марка автомобил: "Ферари" - това е мечтата на всеки човек. Като бях със сина ми на Европейското първенство по радиоуправляеми модели в Италия, посетихме "Музея на Ферари" и синът ми просто изтръпна. Няколко дни след това не можеше да се съвземе. Неописуемо е. Аз иначе карам джип "Тойота Ленд Крузер", защото е много удобен автомобил за нашите пътища, а също така харесвам и БМВ. Не харесвам "Мерцедес", защото смятам, че е кола за възрастни хора. Като стана на 80 години, живот и здраве, може да си купя и „Мерцедес".

Любим парфюм: "Булгари" и "DKNY"

Любимо място: Имам много любими места. Не съм домошар, но в къщи се чувствам много добре. По принцип, хората имат в къщите си кабинети, а моят кабинет е стаята ми, която изцяло е посветена на страстта ми към радиоуправляемите модели. Там са моите самолети и в нея мога да стоя с часове.

Любим политик: При мен съществува противоречие между личност и партия. Политиците, които харесвам са от различни партии. Допадат ми Петър Стоянов, Бойко Борисов, Татяна Дончева. Харесва ми и Георги Първанов, защото е много умерен, което е много важно за един президент. Лидерът на атака - Волен Сидеров е много краен, но казва истини и то не само в етническо отношение. Имам много приятели от турски произход, които уважавам страшно, но смятам, че е недопустимо по българска национална телевизия да има новини на турски език. Ако това се случи в Гърция, например, съм сигурен, че ще стане гражданска война.

Хоби: Както вече стана ясно - риболов и радиоуправляеми модели.

НЕЛИ ГЛАВЧЕВА

 • копирано
 • 0
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 7133

КоментирайНяма коментари.							
						

Италия - А 1

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола? 11 декември 2019
Нови пиеси продължават да разнообразяват празничния календар на родната волейболна сцена. Партитурите обаче не са в тон със светлите празници и коледни песнички липсват. А добрите пожелания са отложени за втората ...
Любо Ганев: Данчо Лазаров ще опита да повдигне ... 02 декември 2019
Кандидатът за нов президент на Българската федерация по волейбол - Любо Ганев, разкри, че в Устава на централата има точка, която може да направи инж. Данчо Лазаров почетен председател. Тази позиция носи голям брой  ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.