Баскетболистка на Монтана 2003 мечтае да играе на Олимпиада

01 декември 2020 | 11:46 - Обновена
Баскетболистка на Монтана 2003 мечтае да играе на Олимпиада
  • копирано
  • 0
Баскетболистката на Монтана 2003 Снежана Алексич мечтае един ден да играе на Олимпийски игри с родината си Черна гора. Това призна самата тя в рубриката  “Запознай се със…“ на официалната страница на клуба.

Снежа за кратко време стана неизменна част от колектива и основна единица за всички победи на отбора. Тя притежава изключително умение да се себераздава, да мотивира, да води отбора като истински лидер. Често противниците се страхуват от играта , защото Снежа може неочаквано да вкара тройка, да направи техничен пробив или да подаде изумителна асистенция.

С националния отбор на Черна гора е играла на четири Европейски първенства, печелила е Адриатическата лига, ставайки MVP на финалите.

Ето какво сподели гардът:

- Опиши се с три думи.
- Амбиоциозна, упорита и емоционална.

- От колко време играеш баскетбол?
- От 20 години.

- Кое е най-ценното нещо, което си взела от играта?
- Това, че се научих как да се боря сама в живота, когато е трудно за някой друг да ти бъде подкрепа, да постигна целите си един ден и никога да не забравям истинските си приятели.

- Коя е най-голямата жертва, която си правила за нея?
- Фактът, че играя баскетбол 19 години извън родния ми град и това, че прекарвам много малко време с родителите и приятелите си, към които съм силно привързана. Ще се постарая обаче, когато свърши сезонът да компенсирам това със всички тях.

- За какво мечтаеш в баскетбола?
- Да играя на Олимпийски игри с националния ми отбор е моята мечта от доста години.

- Има ли нещо, което би искала да промениш в себе си?
- Няма много неща, но има някои, които с възрастта бих искала да променя. Всичко негативно, което събирам в мен, искам да го премахвам незабавно от себе си и веднага да си мисля за други красиви неща.

- На кого се възхищаваш?
- Възхищавам се най-много на хората, които подреждат живота си, както трябва, но разбира се, най-вече на хората, които са го постигнали с много и истински труд.

- Ако имаш възможност да се запознаеш с една известна личност, коя ще е тя?
- Чък Норис (смее се).

- Ако не е баскетболът, с какво друго би се занимавала?
- Не знам, честно казано, защото откакто бях дете, винаги съм била активна в даден вид спорт - футбол, карате, баскетбол.

- Какъв е твоят девиз в живота?
- Девизът ми тази година е да спечелим първото място в Адриатическата лига, както и Шампионска титла и купа на България. И да празнуваме всички заедно, с нашите фенове.

- За финал пожелай нещо на всички фенове на отбора на Монтана 2003.
- Първо им желая да са живи и здрави и да се радват на победите ни, както преди. Разбира се, всички наши победи са техни.

Още по темата
  • копирано
  • 0
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 578

КоментирайНяма коментари.