ФИФА отмени наказанието на Тринидад и Тобаго

20 ноември 2020 | 11:09 - Обновена
ФИФА отмени наказанието на Тринидад и Тобаго
  • копирано
  • 0
Международната футболна асоциация (ФИФА) отмени наказанието на федерацията на Тринидад и Тобаго, наложено през септември заради опита на ТТФА да обжалва в местен съд организирането на комисия за временното й управление. Според законите на ФИФА, това трябва да се случи в Спортния арбитражен съд (КАС).

"След като взе предвид последното решение на Апелативния съд на Тринидад и Тобаго и изявеното желание от страна на членове на ТТФА да оттеглят претенциите си да действат от името на съюза, Съветът на ФИФА реши да отмени наказанието на ТТФА с днешна дата", съобщават от ръководния орган.

"Това означава, че ТТФА е с възстановени права и всички национални и клубни отбори могат пак да играят в международни мачове".

Диспутът между двете организации започна през месец март, след като ФИФА разпусна Изпълнителния комитет на ТТФА. Тогава световната централа даде управлението в ръцете на комитет за нормализация, след като заключи, че бившите ръководители на ТТФА са извършили поредица действия в ущърб на организацията. По това време решението на ФИФА срещна съпротива от страна на президента на местния футбол Уилям Уолъс.


  • копирано
  • 0
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 342

КоментирайНяма коментари.