Заместник-министър Павлов участва в дискусия за проблемите на зависимите в България

23 октомври 2020 | 19:33 - Обновена
Заместник-министър Павлов участва в дискусия за проблемите на зависимите в България
  • копирано
  • 0
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на откриването на проекта "7:0 за хората срещу зависимостите" на сдружение "Реванш". Събитието се проведе в Национална футболна база "Бояна", а част от него беше и дискусия на тема "Социалното приобщаване на бивши зависими в обществото".

Николай Павлов постави акцент върху Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, в която са заложени проблемни теми като агресивното поведение и различните форми на зависимости сред младите хора на възраст от 15 до 29 години. По програмата се отделят 2 млн. лева годишно за подпомагане на подобен тип проекти и за настоящата 2020 г. са подкрепени общо 38 инициативи. Заместник-министърът апелира организациите, които се борят с разрешаването на този проблем да кандидатстват по програмата на ММС, за да получат финансиране, с което да подпомагат своите дейности.

"Поздравявам сдружение "Реванш" за тази инициатива. Избрали сте един от най-добрите методи за борба срещу зависимостите - спорта. Той е универсален ключ за привличане на младите хора, за достигане до тяхното внимание. Той обединява, учи на дисциплина, изгражда силни характери - всичко, от което се нуждае човек, който се бори със своите зависимости", каза Павлов.

На събитието присъстваха вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, Минко Пондев - началник сектор "Спортни мероприятия" в Главна дирекция "Национална полиция" и ръководителят на сдружение "Реванш" Николай Диков.

Инициативата "7:0 за хората срещу зависимостите" има за цел да насърчи равенството и интеграцията на младежите с по-малко възможности поради социалните бариери. Проектът използва достъпността на футбола, за да привлече маргинализирани млади хора и да ги научи на житейски умения. Една от целите на програмата е популяризирането на футбола като социален и образователен инструмент. Българския футболен съюз е част от този проект, като тяхната база в Бояна за три дни ще се превърне в спортно-терапевтичен лагер за 60 души. Те ще вземат участие и във футболен турнир, който ще се проведе на 25 октомври (неделя).

Още по темата
  • копирано
  • 0
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 134

Коментирай



Няма коментари.