Кралев и Цвета Караянчева направиха първа копка на многофункционална спортна зала в Кърджали

19 октомври 2020 | 15:56 - Обновена
Кралев и Цвета Караянчева направиха първа копка на многофункционална спортна зала в Кърджали

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, областният управител на Кърждали Никола Чанев и кметът на града Хасан Азис направиха първа копка на многофункционална спортна зала.

Финансирането на проекта беше осигурено през 2018 г., когато Министерски съвет отпусна 3 663 000 лв. за построяването на съоръжението. Допълнителни 400 000 лв. ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на младежта и спорта.

 

 

Многофункционалната спортна зала в Кърджали ще разполага с 1100 места и игрално поле с размери 20/40 м. Тя ще се използва както за тренировъчна и състезателна дейност от всички отборни спортове, тепихни спортове, бадминтон и всички видове гимнастика, така и за организирането на концерти, конференции и конгреси. Съоръжението ще разполага с тренировъчен блок със съблекални, две тренировъчни зали, складове, инсталации и паркинг.

“Постарали сме се проектът да е оптимален. Тук ще могат да се провеждат и международни състезания, защото залата ще отговаря на всички високи стандарти. Това е съоръжение, което със сигурност ще помогне за развитието на спорта в Кърджали. Благодаря на г-жа Цвета Караянчева и на г-н Чанев, че положиха усилия да се осигури финансирането за този проект. Благодаря и на Общинския съвет на Кърджали и кмета на града, че осигуриха терена, на който да бъде построена новата зала. С общите усилия на цялото общество това съоръжение ще бъде факт. Пожелавам много успехи на кърджалийските спортисти, много деца да тръгнат по пътя на нашите успели атлети, да се занимават с любимите си спортове и да ни радват”, заяви министър Кралев.

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева припомни, че преди година правителството отпусна 2,5 млн. лв. за изграждането на осветление, ремонт на козирката, реновиране на терена и поставяне на информационно табло на “Арена Арда”, за да може местният футболен отбор да играе мачовете си от Първа лига на собствен терен.

“Тази зала е поредното доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои, защото във всяка една българска община живеят български граждани. Това съоръжение ще бъде не само за спортистите, то ще бъде и за онези активни граждани на Кърджали, които искат да развиват спортове. Кърджалийци заслужават и този жест от страна на правителството. Нека да си пожелаем след една година отново да сме тук и да се поздравим с откриването на залата. На добър час на строителите и се надявам, че всичко ще върви по ноти”, заяви Цвета Караянчева.

Областният управител Никола Чанев благодари на премиера Бойко Борисов и правителството за осигуреното финансиране. Той благодари и на Министерството на младежта и спорта за реализацията на този проект.

Кметът на Кърджали Хасан Азис изказа благодарност на Общинския съвет и ММС за стартирането на строителството на многофункционалната спортна зала. Той връчи официално разрешителното за строеж на министър Кралев преди първата копка. Кралев, Караянчева и Чанев посетиха и манастирски комплекс “Свети Иван Предтеча”, за чийто строеж правителството отпусна общо 1 милион лева - 800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г. Отец Николаи, които служи в храма, подчерта, че помощта от правителството за възстановяването на манастирския комплекс е важна за православната общност в региона.


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 1286

Добави коментар ›› Коментари (8)

Моко Солюшънс
(Гост)
8
отговор
20 октомври 2020 | 16:00

Пускаме отсега билетите за мача Арда Баскет - Лейкърс другото лято! Рейтинг: 1 0

Пешо Пачката
(Гост)
7
отговор
20 октомври 2020 | 15:58

Плехар с проскубана брада и Кърджалийска nymka сефтосват кирка и лопата на чаир в Кърлежи! Идилия! Хахаха Рейтинг: 1 0

###
(Гост)
6
отговор
20 октомври 2020 | 05:37

МАЛОУМНИЦИ Рейтинг: 1 0

Теди
(Гост)
5
отговор
19 октомври 2020 | 17:18

Кърджали имаше нужда от нова спортна зала благодарим ти г-жа Караянчева.Волейбола в Кърджали винаги е бил на висота,досега момчетата тренираха в стара порутена зала. Рейтинг: 4 6

Тото
(Гост)
4
отговор
19 октомври 2020 | 16:45

ПКП, ОСТАВКА МА Рейтинг: 6 2

Кор за лефски
(Гост)
3
отговор
19 октомври 2020 | 16:27

Проста кърджалийска П. Рейтинг: 6 2

*
(Гост)
2
отговор
19 октомври 2020 | 16:07

ПСПрасен Сралев и ПКП в действие. Ама как им отиват кирките и лопатите на тия дебили. Рейтинг: 7 2

88.
(Гост)
1
отговор
19 октомври 2020 | 16:07

Т.К.П. Рейтинг: 7 2