Футболните национали на Австралия се съгласиха да намалят заплатите си

16 септември 2020 | 20:42
Футболните национали на Австралия се съгласиха да намалят заплатите си
  • копирано
  • 0
Футболните национали на Австралия се съгласиха да намалят заплатите си като част от коригирано споразумение по колективния трудов договор, което отчита икономическото въздействие на пандемията от коронавирус, съобщиха от профсъюза на играчите.

Споразумението ще бъде в сила както за мъжкия, така и за женския отбор и ще продължи до края на Световното първенство за жени през 2023 година в Австралия и Нова Зеландия, заявиха от съюза на професионалните футболисти в Австралия и от Футболната федерация на страната.

"Работейки съвместно всички страни се договориха да коригират различни механизми в рамките на колективния трудов договор, за да отговорят на икономическите въздействия от пандемията COVID-19. Корекциите са най-вече заради значително нарушените международни календари на двата отбора за 2020 година, което е намалило възможността националните отбори по футбол на Австралия да генерират приходи", се казва в изявлението.


Професионалните футболисти в Австралия все още не са сключили коригирана сделка за заплащане с клубовете, но вече са предприели сериозни съкращения, за да позволят на сезона в местното първенство да завърши след почти четиримесечно прекъсване поради пандемията.

Клубовете се стремят към значително намаляване на разходите за заплати на играчите, тъй като те се борят с по-ниски приходи вследствие на предоговореното споразумение за излъчване с компанията News Corp Fox Sports.

Очаква се играчите да се върнат към тренировките със своите клубове през октомври преди новия сезон на А-Лигата в началото на 2021 година.
  • копирано
  • 0
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 1118

КоментирайНяма коментари.