Клубовете от Премиър лийг ще загубят 540 млн. лири заради пандемията

04 септември 2020 | 13:31
Клубовете от Премиър лийг ще загубят 540 млн. лири заради пандемията
  • копирано
  • 0
Клубовете от Премиър лийг ще загубят 540 милиона лири (717.5 милиона долара) през сезон 2020/2021, който започва на 12 септември, поради кризата с коронавируса. Това съобщава вестник "Файненшъл таймс", позовавайки се на данните от висшата дивизия на футбола в Англия. Загубите са свързани най-вече с отсъствието на фенове по стадионите. В съответствие с плановете на Висшата лига, феновете ще имат право да посещават стадионите само от октомври, и то при ограничен брой.
Счита се, че 16 милиона лири (21.2 милиона долара) са за необходимите мерки на стадионите, за да се предотврати разпространението на коронавирусна инфекция. Мощен удар върху надеждите на клубовете да подобрят финансовото си състояние е внезапното прекратяване от страна на Висшата лига на тригодишната сделка в размер на 525 милиона лири (почти 700 милиона долара) с китайския оператор PPTV за излъчване на мачове на водещите английски клубове в Китай.
Това решение беше взето, след като през април компанията от Китай не плати договорена сума в споразумението в размер на 160 милиона британски лири (212.6 милиона долара). През миналия сезон загубите на английската Висша лига възлиза на 850 милиона лири (1,1 милиарда долара). Те са свързани, по-специално, с рязък спад в приходите от продажби на билети за стадиони, както и с необходимостта да се изплаща обезщетение на телевизионните оператори в размер на 330 милиона лири (438.5 милиона долара) за тримесечен престой след въвеждането на карантината.
  • копирано
  • 0
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 521

КоментирайНяма коментари.