Ферари ще направят тест за Пирели с болид от 2015 година

Ферари ще направят тест за Пирели с болид от 2015 година

Ферари ще са първите, които ще направят допълнителен тест на гумите за мокра настилка на Пирели. За целта тимът ще ползва болид от сезон 2015, а мястото ще е пистата "Фиорано" в Италия.

След като финализираха графика за тестовете на гуми с тазгодишните коли, Пирели поискаха една допълнителна сесия, по време на която да се фокусират върху смесите за дъжд. И макар колите за 2015 година да са с различен размер гуми и по-ниски нива на притискателна сила, италианският производител смята, че това няма да попречи на работата му.

Сега предстоят два теста - с Ред Бул на 31 май и 01 юни на пистата "Пол Рикар", и с Макларън на "Маникур" на 19 и 20 юли. Тестът с Ферари ще е на 02 юни.

"Ще използваме кола от 2015 година със старите размери, но това няма да ни попречи да проучим разни нови идеи и посоки. Засега планираме само това като допълнителна сесия, но се надяваме да организираме и още нещо", заяви Марио Исола от Пирели.

Все още не е ясно кой ще е зад волана на Ferrari SF-15T. Възможно е от Скудерия да дадат шанс на някой от младите си таланти като Антонио Джовинаци, Шарл Леклер или Антионио Фуоко.



Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти