Гледай на живо

Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16) 2:0

Ботас знаел, че като бави Фетел, помага за победата на Хамилтън

Ботас знаел, че като бави Фетел, помага за победата на Хамилтън

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас обясни, че е направил всичко възможно да изпълни отборните заповеди и да задържи максимално зад себе си Себастиан Фетел от Ферари по време на неделната Гран При на Испания. След първите спирания за смяна на гуми в Барселона Себ излезе от бокса и след няколко обиколки настигна Ботас, на когото тепърва му предстоеше спиране в бокса.

Валтери направи всичко възможно Фетел да не успее бързо да го изпревари и дори на четирикратния световен шампион се наложи да атакува прекалено рисковано. Германецът дори мина през тревата, за да завърши атаката си на спирането след старт-финала за първи завой. Благодарение на това Хамилтън съкрати четири секунди от изоставането си, които на финала се оказаха достатъчни да грабне победата.

"Дадох всичко от себе си да забавя максимално дълго Фетел зад мен. Темпото му беше много по-високо от моето и накрая той рискува и ме изпревари. Знаех какво се иска от мен в отборната стратегия и мисля, че Себ загуби доста ценни секунди, които на финала помогнаха за победата на Хамилтън", коментира случилото се в Барселона Ботас.

"Разочарован съм, че заради технически проблем нямах възможност да финиширам и да добавя още ценни точки за класирането на отбора, но такива неща се случват в нашия спорт и вече мисля за следващото състезание", завърши финландецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти