›› Анкета

Кой ще е следващият съперник на Кубрат Пулев:

›› Булевард

Тайсън нокаутира вече и с думи (видео)

Бившият абсолютен хегемон в тежката категория на професионалния бокс Майк Тайсън вече просва на пода и с думи, а не само с юмруците, които му спечелиха прозвището "Железния". Тайсън качи в канала си в Ютуб специално ...

Виж още

Бойни спортове

Тайсън Фюри: Кличко е поклонник на дявола

09 ноември 2015 | 14:44 - Обновена
Тайсън Фюри: Кличко е поклонник на дявола
Тайсън Фюри се е опънал на дивана в хотелската си стая. Леглото му е разхвърляно, една възглавница се търкаля на пода, а на масата има празна бутилка от вода, но иначе стаята е празна. Фюри говори бързо и разпалено.

- Живеем в много лош свят. Дяволът е много силен в момента. Може би краят е много близо. Пише го в Библията. Вижда се и по целия свят. Мисля, че до няколко години всичко ще свърши - казва той. - Вижте всичко това - как се възползваме от планетата, войните в Близкия изток, земетресенията. За всичко това е казано още преди 2000 години. Пророчествата се сбъдват.

Той едва си поема дъх, докато казва това. Жестикулира усилено. Явно вярва във всичко. Напълно уверен е, че Апокалипсисът е близо. Докато го гледаш, е трудно да не се притесниш за душевното му здраве. Може би подозренията на Владимир Кличко, че съперникът му за титлата има умствени проблеми, все пак имат основание? Фюри обаче смята, че така е с всички хора, които са избрани от Господ.

- Има три неща, които трябва да станат, и дяволът вече ще е в къщата ни. Легализирането на хомосексуализма, абортите и педофилията. Кой през 50-те или 60-те години щеше да повярва, ако му бяхте казали, че сега първите две вече ще са законни? Като говоря за педофилията, ме смятат за луд, но преди 120 години са смятали за луд всеки, който вярва, че 1000-тонна машина може да полети. Христофор Колумб е бил идиот, когато е казал, че Земята е кръгла. Но всичко странно, което се случва, е било предвидено от мъдри хора. Те са знаели истината. Глупавите вярват на системата и новините и са като овце, които вървят към пазара за добитък.
Фюри е наясно, че приказките му се посрещат на нож от повечето хора. Той обаче смята, че целият му мироглед идва от Библията.

- Това е основата на моята вяра и култура. Библията е написана отдавна, в началото на времето. Ако в нея пише, че нещо е грешно, значи е грешно. Аз следвам повелята на Господ. Или поне се опитвам. Другите следват желанията си. Те живеят за себе си, а аз за Господ - казва Фюри. - Когато видите такъв човек, вие ще си кажете: "Този е напълно превъртял". Но и на мен ми е удобно. Ако съм с някого, с когото не искам да общувам, достатъчно е да спомена Господ и той сам се измита.

206-сантиметровият Фюри звучи като човек, който е изгубил всичките си емоции и е напълно отдаден на вярата си. Може би това състояние ще се изпари също така ненадейно, както го е завладяло. А може да е симптом, че се притеснява от това, което му предстои - мачът за световната титла по бокс в тежка категория с Владимир Кличко на 28 ноември.

- Мракът не иска да чуе за светлината. Злото не иска да знае за божественото. Но моята работа е да разпространявам словото Божие - казва той, докато гледа безизразно през прозореца. - Вижте ме, аз съм щастлив. Препълнен съм с щастие от Господ.

В оставащите три седмици до боя с Кличко в Дюселдорф Фюри иска да заздрави още повече вярата си. Той вярва, че му предстои битка с изчадие на злото. Може би защото така и не успя да дестабилизира украинския шампион. Фюри е много добър в това да притеснява хората и се гордее с това.

- Аз съм наистина странен. Ако нещо е прието от всички, аз правя обратното. Ако вървите по права линия, аз ще бягам на зигзаг. Ако вие броите "едно-две", аз броя "две-едно". Не съм обикновен, защото обикновените хора правят обикновени неща - твърди той.

От опит знаем, че боксьорите често се опитват да си изградят нов образ преди мач. Говорят много неща, които изобщо нямат смисъл, за да привлекат внимание. Но това, което прави Фюри, не е обичайното перчене на здравеняк, който се кани да пребие зрелищно шампиона и да прибере много пари. Никой промоутър не е хвалил мача си по този начин. Това не е онзи Тайсън Фюри, който влетя облечен като Батман на пресконференцията и наби Джокер, с което стана за смях на отлично облечения, изрядно възпитан и внимателен докрай Кличко. Доколко е искрен? Може би мащабът на задачата му да се изправи срещу непобедимия от 10 години шампион го е извадил от релси. Фюри вероятно прибягва до вярата, за да се опита да убеди себе си, че не може да загуби, тъй като всичко останало говори против него.
- Голиат е бил шампион, чудовище, което никога не е било побеждавано. Тогава се появило това дете Давид, което вярвало в Господ и успяло да го събори. Господ му е дал силата. Доброто винаги побеждава злото, Господ винаги надделява над дявола. Знам, че Кличко е поклонник на дявола. Те се събират на тайни места, оформят кръг и правят магии. Има такива видеоклипове в YouTube. Разни рок звезди, певци и други известни хора. Всички знаят, че те са свързани в окултни общества на поклонници на Сатаната. Може това, което казвам, да ми донесе неприятности. Може дори да се опитат да ме убият. Има много влиятелни хора. Но който се занимава със зли дела, няма да постигне нищо. Аз искам да правя добри неща, да помагам на хората. Кличко е зъл и мисли само за пари. Как може човек, който обожествява злото, да победи човек, който иска да върши добри дела? Това е невъзможно. Той не може да ме бие. Господ няма да позволи на един поклонник на дявола да ме победи. Сигурен съм хиляда процента.

Фюри твърди, че другите хора живеят за този свят, но той вярва в живота след смъртта. Разбрал го, когато отишъл на погребението на чичо си Хюи.

- За мен не е важно какво ще се случи с плътта ми. Видях тялото на чичо Хюи и разбрах, че това не е човекът, когото познавах. Беше само една празна черупка. Като онази бутилка там. Дори не приличаше на него - казва той. - Учените казват, че използваме само малка част от мозъка си. Но може би, когато умрем, останалата част се освобождава и вече можем да пътуваме във времето и пространството. Това не го казвам аз. Има го написано.

Фюри не смята, че възгледите му може да му докарат проблем с някоя официална религия.

- Не съм член на нито една църква, била тя ислямска, християнска или будистка. Имам лична връзка с Всемогъщия. Аз съм независим от другите. Вярвам във всички религии, доколкото те са дело на Създателя. Вярвам, че мога да бъда проводник на словото Божие по света повече от хиляда пастори с техните църкви. През целия си живот ще върша добри дела. Няма само да се бия и да карам голяма кола. Ще се занимавам с благотворителност, ще създавам центрове, в които да се помага на хората. Искам да стигна до всички хора и да им помогна. Искам да следвам вярата си, защото без нея съм нищо.

Оливър Холт, "Дейли Мейл"
превод: "7 дни спорт"

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 4940

Добави коментар ›› Коментари (14)

Fena
(Гост)
14
отговор
10 ноември 2015 | 17:45

ТОВА МОМЧЕ Е ПЪЛЕН СМЯХ ЗА ФЮРИ ГОВОРЯ Рейтинг: 1 7

Четиристаин-Бегиристаин
(Гост)
13
отговор
10 ноември 2015 | 14:08

Според мен, истината е следната: Фюри е много добър човек, но се прави на шут за пред камерите, иначе.. с наближаването на срещата си с Кличко, със всеки изминал ден, той направо се насира в гащите си от страх, буквално казано... и все си мисля, че от срах няма да се качи на ринга, а ще избяга на 28-ми, този месец. Рейтинг: 8 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

В. Тотев
(Гост)
12
отговор
10 ноември 2015 | 11:51

Според мен срещу Кличко шансът му е минимален, даже нищожен, но за многото други неща е прав. Рейтинг: 9 3

D.S
(Гост)
11
отговор
10 ноември 2015 | 11:44

Не претендирам за знания по бокс , ама тоя Фюри май е под-класата на Кличко, много вероятно да го спукат от бой. Рейтинг: 5 5

:)
(Гост)
10
отговор
10 ноември 2015 | 01:17

според мене въобще не е луд фиури а се опитва да се прави на мохамед али по този начин като говори за вяра за добродетели и прочие но от неговата уста звучи несериозно и смешно Рейтинг: 3 3

мълИИ
(Гост)
9
отговор
09 ноември 2015 | 22:59

Смешна статия, смешно изказване, смешен редактор, смешен автор . Рейтинг: 7 10

Пламски
(Гост)
8
отговор
09 ноември 2015 | 19:53

Очаквам с нетърпение поведението на Фюри след мача - пресконференции, интервюта. Независимо от резултата ще е много интересно. Самият мач не би трябвало да представлява интерес за хора, които разбират от бокс. Рейтинг: 9 1

SS
(Гост)
7
отговор
09 ноември 2015 | 19:42

ооо ще бъдат чути от който трябва и фюри ще му се случи случка не е първия няма и да е последния Рейтинг: 7 10

аС
(Гост)
6
отговор
09 ноември 2015 | 17:21

Много верни неща,които няма да бъдат чути... Рейтинг: 28 12

цвети
(Гост)
5
отговор
09 ноември 2015 | 16:45

Мисля,че на Фюри са му объркали дозата и са му дали много силни "забранени стимуланти".Работата е много сериозна,щом като има лична връзка с Всемогъщия :) А може и случайно да е хапнал някоя халюциногенна гъба :) Рейтинг: 10 24

Не се препоръчва
(Гост)
09 ноември 2015 | 23:40

Жена ти взима ...не тоя .....пхахахахахх Рейтинг: 7 4

до цветан
(Гост)
10 ноември 2015 | 10:23

Забранените стумуланти ги взима твоя идол Назобимир КлиТчко. Рейтинг: 7 4

Владо
(Гост)
4
отговор
09 ноември 2015 | 15:54

Прав е на 100% за пeдaлитe и пeдoфилията. Рейтинг: 31 4

бобчо перукаря
(Гост)
3
отговор
09 ноември 2015 | 15:44

тоя трябва да спре с транквилантите че са започна ли да дават странични ефекти Рейтинг: 7 15

Вальо Песъка
(Гост)
2
отговор
09 ноември 2015 | 15:22

Кличко ще го излекува много бързо ;) Рейтинг: 12 19

›› новини

›› новини

Ужасен кик бе върхът на емоциите във вдъхновяващия дуел Селби - Уилямс на Мастърс
18 януари 2017 | 20:20
Защитник на Монтана с травма в коляното
18 януари 2017 | 20:18
Мъри: Нямаше как да предам Сираков! Батков не издържа на напрежението и сгреши
Георги Русев с гол и пълни 90 минути за Елче
18 януари 2017 | 19:56
Sky Sports опроверга информация за Диего Коща
18 януари 2017 | 19:39
Лустиг подписа нов договор със Селтик
18 януари 2017 | 19:39
Не простиха на Динамо (Дрезден) за отрязаната глава
18 януари 2017 | 19:27
Sportal.bg на 11 години
Стойчо Младенов прибра жертва на Моци
18 януари 2017 | 19:18
От "Аноета" се заканиха на Барса
18 януари 2017 | 19:05

›› Булевард

Николета с поредна авантюра в пустинята
18 януари 2017
Топмоделът и тв водеща Николета Лозанова авантюристично седна без страх върху пясъка в пустинята край Дубай само по ...
Божи: Къде е Есмералдо? 18 януари 2017 | 11:33
Дон Коци - дуетната половинка на Валери Божинов 18 януари 2017 | 11:19
Синът на Джордж Бест спал с Ким Кардашян 18 януари 2017 | 13:26

›› Волейбол

Грьонинген - Левски 1:0! Гледайте мача ТУК!!!
18 януари 2017
Волейболният отбор на Левски гостува на холандския Абиант Ликургус (Грьонинген) в среща-реванш от 1/16-финалите на ...
Амрисвил - ЦСКА 1:0! Следете мача ТУК!!! 18 януари 2017 | 20:30
Владо Николов: Левскар съм, но искам и ЦСКА да успеее в Европа! 18 януари 2017 | 17:11
Иран привика Стойчев на преговори 18 януари 2017 | 14:42

›› Баскетбол

Лукойл рухна срещу Енисей и изпусна първото място (галерия)
18 януари 2017
Лукойл Академик бе надигран за втори път от Енисей (Красноярск), този път у дома в зала “Универсиада” с ...
Берое с победа №6 в Балканската лига 18 януари 2017 | 08:41
Баскония пазарува от НБА 18 януари 2017 | 16:21
Барса показа вратата на устатия Дорси 18 януари 2017 | 14:03
							
						
Дебелият, богатият и форумните експерти 06 декември 2016
Шкембето на Самуел Питър неусетно измести размириците в Харманли като най-обсъждана тема в българското общество. Вярно - нигериецът изглежда абсурдно. На кантара гълташе корема, но по време на самия мач ластикът на ...
Аманда Нунеш: Забравете за Ронда, аз съм №1 31 декември 2016
28-годишната бразилка Аманда Нунеш шокира всички в T-Mobile Arena в Лас Вегас, след като за 48 секунди прегази легендарната Ронда Раузи. Това е 14-ти успех за състезателката. THAT WINNING FEELING! @Amanda_Leoa @ufc ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал