›› Анкета

Кой трябва да бъде старши треньор на ЦСКА-София?

›› Булевард

For Men съблече Доминика Цибулкова (галерия)

Словашката тенисистка Доминика Цибулкова изгря на корицата на мъжко списание. Тя украси декемврийския брой на местното издание на For Men, за което позира по бельо. A photo posted by Dominika Cibulkova ...

Виж още

БГ Футбол

Милена Модева отговори на феновете на Левски

22 август 2014 | 16:02
Милена Модева отговори на феновете на Левски
Маркетинговият директор на ПФК Левски Милена Модева напуска клуба. Това обяви самата тя в нарочна декларация, която идва в отговор на разпространената през вчерашния ден  от страна на Националния клуб на привържениците (НКП), в която Модева бе обвинена в различни дейности в ущърб на клуба. Феновете зададоха десет въпроса към Модева и тя се възползва от правото си на отговор. След отговорите на госпожа Модева, такива на някои от въпросите трябва да даде и финансовият директор Константин Баждеков.

Ето какво пише тя:

През почти тригодишната си работа като Директор маркетинг в ПФК Левски натрупах ценен опит, знания и преживях незбравими моменти. Незбравими заради отбора, незбравими заради екипа, с който работих, заради нещата, които направихме заедно и най-вече заради „сините” фенове. Убедих се, че най-ценния капитал на Левски са неговите привърженици, великата му публика.

По тази причина и за доброто на клуба отговарям подробно на въпроси зададени към мен в позиция на НКП от 21.08.2014 г.

(Оставям въпросите, за да се избегне неяснота)

Въпрос:

Първо, защо г-жа Модева искаше да доведе Лацио в София чрез посредническа агенция, чийто хонорар бе от десетки хиляди евро.

Отговор:

В началото на 2014 година, съгласувано с ПФК Левски и НКП Левски и след предварително подготвен списък* с клубове, които са приоритет на феновете, стартирах кореспонденция с мениджърска агенция – Sport Five.
Наложена световна практика, демонстративните (приятелски) мачове да се организрат именно чрез подобни агенции,създадени за тези цели(във въпоросника изпратен от Барселона, на база на който се формира тяхната оферта, бе заложена графа за данните на посредника, менажиращ събитието).
След получаването на отговори и оферти от мениджърската фирма , съгласувахме параметрите и имената на клубовете, които имаха възможност и интерес да участват в такъв мач. Съвместно с НКП Левски и Фонд „Сектор Б” се насочихме към три от отборите, а именно:
Лацио, Атлетико Мадрид и Бенфика.

В цялата кореспонденция бе копиран официалния имейл на клуба (office@levski.bg), като от един момент нататък, тя бе поета изцяло от г-н Баждеков и юриста на клуба.

В момента в който се разбра, че Константин Папазов на база лични контакти може да установи пряк контакт с Лацио и договори по-ниска цена, всички преговори бяха прекратени.

*Списък с клубове, които ПФК Левски покани за приятелски мач по повод юбилея, подреден по приоритет: Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Милан, Лацио, Ювентус, Атлетико Мадрид, Челси, Бенфика.

Получени оферти от мениджърска агенция SportFive: Селтик - 200 000 евро, Хамбургер - 200 000 евро, Лацио – 230 000 евро, Бенфика – 300 000 евро, Атлетико Мадрид – 300 000 евро и в последствие вдигната до 500 000 евро. В диапазон 200 000 – 350 000 евро: Борусия Мюнхенгадбах, Байер Леверкузен, Вердер Бремен, Тотнъм, Уест Хям. В диапазон 300 000 – 400 000 евро: Валенсия, Севиля, Малага, Еспаньол.


В: Второ, защото г-жа Модева искаше да набави средства за покриване на разходите по участието на Лацио и комисионната за посредника като осигури пари „напред” от фирма за разпространение на билети, която срещу тази си „добрина” щеше да прибере приходите от билетите за самия юбилей и забележете – щеше да получи ексклузивни права за разпространението на билетите за домакинските мачове на Левски за период от няколко години.

О: Предложението от тикетинг компаниите, за авансиране на събитието бе получено в присъствието на г-н Баждеков в неговия офис от представител на една от компаниите. Предложената сума за авансиране бе в размер на 100 000 Евро. Практиката за префинансиране от въпросните тикет компании, позволява на организатора да покрие текущи разходи.След стартирането на продажбата, компанията задържа авансираната сума и започва да отчита пари на органзиатора след нейното покриване.

1. Фирмата за билети щеше да разпространи и продава билетите на територията на цялата страна, срещу 6% от стойността на продадените такива. Като Фондацията запазва правото си, също да продава билети, върху които не се дължат въпросните 6%.

2. Една от фирмите искаше да получи правото да се включи в продажбата на билети за домакинските мачове на ПФК Левски на Националния стадион, в срок от 1 сезон, като гаранция, в случай че авансираната сума не се покрие от продажбата на билети за събитието (приятелски мач)

В: Трето, защото г-жа Модева уверяваше, че няма по-евтин вариант за чартърен полет за италианците, от този, който тя бе намерила. Оказа се обаче, че доброволците, работили за провеждането на юбилея, намериха двойно по-изгоден.

О: Офертата за чартърния полет и престоя на отбора, както и нейната стойност бяха изискани от туристическа агенция от г-н Баждеков, който само ме уведоми за сумата. Както стана ясно по-късно за чартър организиран от Лацио , по силата на договора, бяха платени 80 584.11 лева.

В: Четвърто, защото г-жа Модева водеше преговорите с генералния спонсор на събитието, чийто финансов ангажимент към юбилея остана висящ, което пък доведе до допълнителни усложнения, нерви и безсънни нощи за доброволците.

О: Проекта с който кандидатствах пред Мтел за подкрепа на юбилея, бе на стойност 100 000 лева. Тяхното първоначално становище бе, че като дългогодишен спонсор на клуба, не се налага да дават допълнително пари за да се водят генерален такъв на събитието.

Впоследствие, за което съм много благодарна, те делегираха бюджет от 50 000 лева при определени условия. Срока на плащане, заложен във фирмената им политика, бе многократно съкратен по мое настояване. Вместо за 30 дни, 45 000 лв. от договорената сума, бяха преведени в рамките на 7 дни , след подписване на договора. Останалите 5000 лева, които по договор се дължат след отчитане на събитието, бяха преведени по-късно.

В: Пето, защото г-жа Модева показа тотална некомпетентност при изработването и реализирането на пазара на хита сред фен-артикулите. Става въпрос за юбилейния малиново-жълт екип. Г-жа Модева поръчваше на производителя изключително малко бройки екипи, които не задоволяваха търсенето, което продължава и в момента.

О: След съгласуване с екипа, работещ по този проект( маркетинг отдел на ПФК Левски, НКП Левски начело с г-н Владимир Владимиров, Фонд Сектор Б), решихме че трябва да се поръчат 5000 броя фланелки (по 2500 броя от цвят).Крайното решение за поръчаното количество бе взето от г-н Баждеков, въз основа финансовото състояние на ПФК Левски към момента.Държа да уточня, че никога не съм била упълномощавана да взимам крайните решения, свързани с финансиране и плащане.Тази функция се изпълнява от г-н Баждеков.

В: Шесто, защото г-жа Модева е направила договора с фирмата за екипи така, че в клубната каса влиза минимална част от продажната цена на екипите. Да не говорим, че сумата от 85 лева е завишена в сравнение с тази, на която се продават екипи на други отбори от същата марка.

О: От продажбата на юбилейните екипи, в клубната каса влиза сума равна на доставната т.е. тези продукти се продават със 100% надценка. Цената от 85 лв. на брой е съгласувана и е нормално ексклузивно изработените фланелки, да надвишават тези на каталожните такива.Отделно от това, всеки клуб сам определя ценовата си политика.В работата си, винаги съм се водила от вероюто, което вярвам споделяте, че Левски е над всички и не бива да бъде сравняван с останалите.

В: Седмо, защото г-жа Модева буквално обсеби дейни хора от екипа на НКП, чиито наивитет бе впрегнат в нейна полза. Така например се стигна до ситуацията, в която отчетът на Фондация 100 години Левски все още не е напълно прозрачен с аргумента, че счетоводителката трябва да отговори. В същото време обаче по темата тече лъжлива информация в откровено жълти издания - изпитан модел на действие за отстраняване на опоненти от покровителите на г-жа Модева.

О: За близо трите години прекарани в ПФК Левски, съм благодарна, че се запознах и работих с изключителни млади хора – Христо Василев, Ина Йорданова и момчета от Фонд Сектор Б , с които направихме доста хубави неща заедно.
Имала съм работни отношения с Фондация „Фонд сто години Левски”, единствено и само касаещи юбилея на клуба. Нямам отношение към финанси, отчети и администриране на дейността й.

В: Осмо, защото от г-жа Модева администрацията на клуба се е видяла в чудо. Дамата не дава отчет на никого какво прави и защо го прави и откровено кадрува. Пример за последното е тотално безпричинното уволнение на дългогодишния служител и доказано „болен” левскар Гретиен Славов. Без обосновка Гретиен, който отговаря за издаването на програмката за всеки домакински мач, е бил освободен от клуба със заповед г-жа Модева.

О: Изпълнителния директор на клуба г-н Баждеков, а в момента и спортния директор г-н Георги Иванов са редовно уведомявани за дейността на целия маркетингов отдел. Относно уволнението на г-н Гретиен Славов, както и той може да потвърди , то бе извършено от г-н Георги Иванов и в мое присъствие. Повода бе неизпълнение на служебни ангажименти свързани с новя спонсор – Лев Инс.


В: Девето, защото г-жа Модева за близо тригодишния си престой на Герена не е довела нито един сериозен спонсор, което е основното задължение на маркетинговия директор. Нещо повече – големите фирми бягат от нея. Тя направи и всичко възможно за протакане на подписването на договора с Лев Инс, чиято реализация дори бе поставена под въпрос.

О: Още с постъпването ми бе подписан договор с Пепси, фирма за техника с която оборудвахме офиса и верига спортни магазини, които освен че плащаха за реклама на стадиона ни, помогнаха да се освободим от залежалата стока на склад с печалба за клуба.

Многобройни са примерите в последствие, включително и организирания от мен детски футболен турнир, както и доведени рекломодатели за различни мачове. За справка: последния домакински мач на ПФК Левски, игран при затворени врата – 9 000 лв. от реклама, завъртяна на рекламните табла около игрището.

В: Десето, г-жа Модева работи целенасочено по блокиране развитието на официалния сайт на ПФК и на електронния магазин към него, с цел пренасочване на информационния поток към сайтове, свързани с преките ѝ началници. Г-жа Модева даде администрирането на официалната страница на клуба (която е следена от почти 400 000 души) в социалната мрежа Фейсбук на външна компания, като всички новини, свързани с Левски, водят трафик (пари) на сайт, който няма нищо общо с Левски. Г-жа Модева блокира стрийминга на неофициални срещи на клуба, както и на мачове на младежките формации на Левски, с мотива, че това конкурира новоразвиваща се дейност на въпросното електронно издание.

О: Фейсбук страницата Levski (Sofia) е създадена през 2008 година, четири години преди аз да постъпя на работа в клуба. Обявяването й за официална страница на ПФК Левски и администрирането й от външни на клуба лица, няма нищо общо с мен.Извършено е от друг човек или други хора, преди моето постъпване в клуба.

Сегашната визия и функционалност на официалния сайт ( www.levski.bg) e изработен преди моето постъпване, а след постъпването ми в клуба бях ангажирана с експлоатацията му.

Въпроса за стриймването седи в обратен ред.Всички външни стриймове са прекратени, освен при заплащане на такса към клуба( последен пример: Канал 3 с контролите от подготвителния лагер в Правец).

Относно продажбите давам следните данни:

Продажби за 2012 година
във външни онлайн магазини – 9747 лв.
в онлайн магазина на клуба - fanshop.levski.bg – 6360 лв.
продажби за 2013 година

във външни онлайн магазини – 8718 лв.

в онлайн магазина на клуба - fanshop.levski.bg - 16 859 лв.

продажби за 2014 година до 13.08.

във външни онлайн магазини - 1654 лв.
в онлайн магазина на клуба – fenshop.levski.bg - 33 200 лв.

Оборот фен-артикули 2012 година ( стоки от предходни години на склад) – 236 835 лв.

Оборот фен-артикули 2013 година ( стоки от предходни години на склад + минимална инвестиция в нови продукти) – 236 998 лв.

Оборот фен-артикули до 13.08.2014 година ( стоки от предходни години на склад + юбилейни артикули) – 253 295 лв.

*Документи за всичко казано дотук са налични в моята служебна кореспонденция и в ПФК Левски.

Последното, което желая е да се създава напрежение между привържениците и ПФК Левски. По тази причина се оттеглям от заеманата от мен длъжност в клуба.

Пожелавам на ПФК Левски и неговите фенове да вдигнат скоро шампионска купа!

Нека не помрачаваме годината на Вековния юбилей на клуба и спомена от хубавите събития!

Само Левски!

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 9969

Добави коментар ›› Коментари (18)

Н.И.
(Гост)
18
отговор
25 август 2014 | 22:21

До Панчо: Много си прав! И тя малко се е поизложила като цяло! Като МД резултатите и от приходи от рекламудатели са плачевни, но тя никога не се е славела с много експедитивно действия...още от времето, когато работеше в ЕлМек Спорт като отговарящ за Конвърс. После отиде в Пума и там нямаше много добри резултати...друг е въпроса, когато Левски играеха с Пума, колко е прибрала като комисионна! Не че я защитавам, но съм много съгласен с твоята теория! Малко е разбъркала "институциите" в клуба и сега онези, чийто интереси е засегнала(разбирай финансови), са и спретнали малко черен пиар. Тя пък има самочувствие и не може да понесе критики и напуска! Лошо няма...очакваме инсайдера! И едно допълнение... Едричкото момче с голата глава и златните зъбки, което ме отказа от сериозно спонсорство за новия сектор на ЛЮБИМИЯ ми отбор... "Брат, ти си голЕм левскар!" Ето от такива страда маркетинговата политика на Левски, не само от въпросната М.Модева! Докато има "фенове", които мислят какво ще вземат от клуба, а не какво ще дадат...ще става все по празно на трибуните и все по-бедно в касичката с даренията! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Gibi
(Гост)
17
отговор
25 август 2014 | 10:51

Боже спаси ни от тези гладни крадци марионетки. БГ футбола загива Рейтинг: 0 0

ludokorec
(Гост)
16
отговор
22 август 2014 | 23:41

искам да и се изпразня в дупето Рейтинг: 3 0

1914
(Гост)
15
отговор
23 август 2014 | 01:30

ВСИЧКИ КЪМ ЛОВЕЧ Рейтинг: 2 1

фен на милфките
(Гост)
14
отговор
22 август 2014 | 23:39

На тая бих й го турил отзад. Рейтинг: 3 0

Pancho
(Гост)
13
отговор
25 август 2014 | 22:00

Проблемът е че като маркетингов директор е нарушавала интереса на среди от клуба,които печелят от името на отбора продавайки артикули с името и от името на клуба.Отделно е отнемала от човешкия ресурс на псевдо лидери на агитки.Като така е нарушила финансовия интерес на горните.Отбор,който се управлява от фенове интерсчий няма никакво бъдеще! Рейтинг: 8 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

аз
(Гост)
12
отговор
30 май 2015 | 12:23

БАЖДЕКОВ Я Е ЕБАЛ НЕ 1 и 2 ПЪТИ ЗНАМ ГО ОТ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!! Рейтинг: 12 1

хитра лисица
(Гост)
30 май 2015 | 12:23

Гонзо колко пъти я е ... Рейтинг: 1 1

Левски България
(Гост)
11
отговор
22 август 2014 | 23:58

ще проверим колко пари е искарвала от левски в периода когато е назначена до днеска Рейтинг: 4 3

PATRIOT-IMIGRANT
(Гост)
10
отговор
23 август 2014 | 04:16

наи-големите злодеи на ЛЕВСКИ:НАСО ГЪЗА,БАИ ГАНИО,КАЛИНКА ТОНЕВА,МИЛКО БАЛЕВ!...НЕ СТИГА ЧЕ СИ ИМАХМЕ ПЪРВИТЕ ДВАМА,НО БОКО ТИКВАТА (ПАЗИ БОЖЕ ОТ ЛЕВСКАРИ КАТО НЕГО) НИ ИЗПРАТИ И НЕАДЕКВАТНИЯ СИ ПАРТНИОР НА БЕЛОТ МУХЪЛА ТОНЕВ!...ОЛИГОФРЕНА ТОНЕВ ТОЛКОВА Е НЕАДЕКВАТЕН,ЧЕ СЛОЖИ ЗА ШЕФ НА МАРКТИНГА ИЗВЕСТНИЯ "МАИСТОР" НА ФАЛШИВИ ТРЕНИОРСКИ ДИПЛОМИ,ВЪРЛ АНТИЛЕВСКАР И ВЪРЛЧОРБАР -СТИЛИЯН ШИШКОВ,ПОСЛЕ ТАЗИ ОВЦА...ТОЗИ МОРИТОРИУМ ВЪРХУ БЮДЖЕТА И ГЛОБА ГИ ИМАМЕ ЗАРАДИ ТРАНСФЕРИТЕ НА ВЕЛИКИЯ ФУТБОЛ СПЕТЦ И ФУТБОЛИСТ НА ЛОКО-ДРЯНОВО,НО НИКОИ ЖУРНАЛИСТ НЕ СЕ УСМЕЛИ ДА ГО НАПИШЕ!...ЛЕВСКАРИ ,НЕ ГЛАСУВАИТЕ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ ГЕРБ-ТЕ НИ СЪСИПАХА!-ВСИЧКИ ТИТЛИ СА ЗА РАЗГРАД В СЛЕДВАЩИТЕ (МИНИУМ)5 Г.!!! Рейтинг: 5 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

SIN
(Гост)
23 август 2014 | 02:42

колко са прости !...ДОРИ Н Е ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ НА ТОВА!...ПЪРВИЧНИ-КОМУНЯГИТЕ ИМ СА ИЗПИЛИ МОЗАЧИТАТА! Рейтинг: 0 0

1914
(Гост)
9
отговор
22 август 2014 | 23:40

ВСИЧКИ В ЛОВЕЧ Рейтинг: 4 1

Дедо
(Гост)
8
отговор
22 август 2014 | 23:57

Тази жена доеше Левски както си искаше; Пътуваше на различни маркетинг форуми когато си искаше, а Баждека се бе хванал за главата; Как така Гонзо ще уволнява Грети, когато той няма тази административна власт Рейтинг: 8 4

mitko
(Гост)
7
отговор
22 август 2014 | 23:57

модева тръгвай си с чест,знам че чест не значи нищо за теб ....но се махай Рейтинг: 9 5

Ви
(Гост)
6
отговор
22 август 2014 | 23:41

Това в отговор на какво е? Май вчера пропуснахте да отразите позицията на НКП и Тръст "Синя България". Тъгувате ли, спортал ? Рейтинг: 10 1

›› новини

›› новини

Мхитарян разкри следващата си цел
08 декември 2016 | 22:53
Атлетик Билбао ще нощува на първото място
08 декември 2016 | 22:22
Младите треньори на България се събират за дискусия
Сент Етиен спечели Група "С" след суперобрат срещу Андерлехт (видео)
08 декември 2016 | 22:13
Макаби (Тел Авив) победи Дъндолк само за престиж
08 декември 2016 | 22:04
АЗ Алкмаар спря Зенит и се добрa до 1/16-финалите
08 декември 2016 | 21:55
Още три положителни проби от Пекин 2008 и Лондон 2012
08 декември 2016 | 20:58
Реал Мадрид и Борусия (Д) с рекорди след шоуто на "Бернабеу"
Енис-Хил показа олимпийските медали в болница в Шефийлд
08 декември 2016 | 20:19
Гент скочи на влака в 94-ата (видео)
08 декември 2016 | 20:08

›› Булевард

Цвети Стоянова отлетя за Дубай
08 декември 2016
"Златното момиче" Цветелина Стоянова очевидно вече се чувства много по-добре след инцидента, който претърпя през ...
For Men съблече Доминика Цибулкова (галерия) 08 декември 2016 | 16:16
Футболист се отърва от изнудвачка 08 декември 2016 | 08:57
Гришо опита силата на ръкостискането на Железния Майк 08 декември 2016 | 15:00

›› Волейбол

Владо Николов: Борим се да играем в София
08 декември 2016
Мъжкият волейболен отбор на Левски започна по най-добрия начин участието си в турнира за Купата на CEV, като победи у ...
Добруджа загуби първия си мач срещу Хурикаани за Купата на CEV (видео) 07 декември 2016 | 20:00
Левски с коледен подарък за 68-о СУ (снимки) 08 декември 2016 | 18:27
Правим волейбол за хора с увреждания 08 декември 2016 | 11:46

›› Баскетбол

Разтърсваща изповед на Дечо Коешинов за битката с рака
07 декември 2016
Не знам как в България не са видели, че имам метастаза на крака, чуди се бившият баскетболен национал Бившият  ...
Брозе Баскетс взе трета победа в Евролигата 08 декември 2016 | 12:48
БФБ утвърди селекционерите на пет национални отбора 08 декември 2016 | 18:10
Спас Натов оптимист преди срещата със Спартак Плевен 08 декември 2016 | 12:13
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Не дърпайте Лудогорец в калта! Левски - направи ... 08 декември 2016
Лудогорец показва, че мечтата български отбор да играе в Европа е напълно осъществима. И при това не на мъка и с невероятен късмет. Има случаи, когато някой се промъква, изригва, хвърля бомба и бързо залязва. Вече е на ...
Вили Вуцов: Първенството беше решено много преди ... 06 декември 2016
Вили Вуцов, който в един момент бе начело на Левски, но скоропостижно бе уволнен, говори пред "Тема Спорт" за събитията на "Герена", интригата в първенството, както и за ситуацията в ЦСКА-София.Г-н Вуцов, решена ли е ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал