›› Анкета

Кой трябва да бъде старши треньор на ЦСКА-София?

›› Булевард

Статуята на Род Лейвър в Мелбърн бе представена официално (снимки)

Бронзова статуя на австралийската тенис легенда Род Лейвър бе официално представена в "Мелбърн Парк" вчера. Тя се намира пред централния корт, носещ името на великия тенисист. На церемонията по откриването на ...

Виж още

БГ Футбол

Георги Бачев: Левски ще победи категорично ЦСКА

17 февруари 2011 | 11:58
Георги Бачев: Левски ще победи категорично ЦСКА
"Тема спорт" потърси вчера за обширно интервю бившия шеф на Вихрен и Локо (Мездра) Георги Бачев. В последните години името му постоянно бе свързвано с уговорени мачове и черно тото. Последните скандали около двубоя Естония - България ни накараха да се свържем с него.

- Г-н Бачев, изненадахте доста хо­ра, като се появихте на Общото съ­брание на Пирин. Означава ли това, че под някаква форма ще бъдете част от управлението на клуба?
- Не, в момента това е затворена страница за мен, защото Пирин си има мажоритарен собственик. По отношение на клуба се обръщайте към г-н Наков. Поне за момента ня­мам нищо общо с Пирин.

- Какви бяха вашите амбиции, кои­то ви отведоха в Благоевград?

- Да вкарам сериозен човек в клуба като инвеститор, но там явно поли­тическите борби и надмощия са по-важни от отбора. Според мен Пирин не го чака нищо добро.

- В момента с какво се занимава­те?
- С мениджмънт. Имам мениджърска агенция, но тя все още не извърш­ва никаква дейност. Идеята ми е да продължа да се занимавам с футбол. Това е нещото, което обичам и ко­ето мога. Мисля, че съм го доказал в годините.

- Защо толкова много бяхте напа­дан и обвиняван за уговорени мачо­ве?

- Поради простата причина, че трябва да се търси някаква изкупи­телна жертва. Кажете кой мач е бил уреден? Едва ли не изкараха, че пре­кратеният мач с ЦСКА е бил уреден, че загубата ни от Литекс в Ловеч с 0:3 е била уредена, че равенството ни с Локомотив (Пловдив) е било уреде­но. Аз пък не чух да излезе някой фут­болист и да каже, че мачът е бил уре­ден или че съм му казал да загуби. Защо не ги питахте, защо не попитахте Войн Войнов? Толкова е лесно и еле­ментарно. Всичко се твърдеше само от псевдожурналисти, търсещи ев­тината сензация и защитаващи стра­нични интереси.

- Да, но мачовете с Левски наисти­на бяха доста странни?

- За да направиш въпросните обра­ти, за които се твърди, да не би да сме хванали Левски. Или пък, като уда­ри някой футболист греда, ние може да предвидим, че това ще се случи. Това са смешни и долни неща и ги твърдят хора, които не са се съблича­ли по физическо.

- Защо се провалиха нещата с Локо (Мездра), който се оказа клуб еднод­невка?

- Локо (Мездра) не беше еднодневка. Всичко беше планирано, но не можеш да предвидиш това, че основният инвecтитop ще има финансови пробле­ми. Моето оставане в Мездра година и половина след оттеглянето на "Надин" беше, защото се направиха мно­го стойностни неща и исках да довър­шим сезона, а не да прекратим уча­стие на полусезона. За съжаление не успяхме да спасим отбора, но за това попречиха куп странични фактори.

- Преди време бяхте намекнали, че убиват за черно тото...
- Никога не съм твърдял, че има чер­но тото в българския футбол. Какво ли не четох за себе си. Че съм се бил криел някъде, че съм си бил сменил те­лефоните. Ами ако съм си ги сменил и съм се криел, вие как ме намерихте. Доста помия се хвърли по мой адрес. Но това по никакъв начин не може да ме демотивира и да ме накара да не се занимавам с футбол, защото аз зная своите възможности като мени­джър и по отношение на това да управлявам даден клуб. Така че аз съм най-добрият мениджър в България и ще продължа да го доказвам в предстоящите години. Досега съм бил на две места, където никога в история­та не е имало професионален футбол, и направих отбори, с които да се съобразяват грандовете. Моите отбори, които управлявах - Вихрен и Локо (Мездра), дори бяха по-актуални от Левски и ЦСКА, защото едно 30-годишно момче с мно­го работа, труд и познания за футбола успява. И Крива паланка да хвана, пак ще направя отбор от тях, с който всички ще се съобразяват, без значение с какви футболисти разполагам. В Сан­дански накарах Коко Динев да инвести­ра в базата и той я направи, и сега там се подготвят всички отбори. В Мездра пък едва ли са си мечтали, че там някога ще се играят международ­ни мачове на младежкия национален отбор. Там направихме база, на която могат да се подготвят 200 деца, които по този начин да отдалечаваме от пороците на нашето време. База, как­вато нямат 95 процента от отбори­те в България. Но за съжаление никой не отразява хубавото, което сме на­правили, а само ме плюеха. На мен ми е обидно, че някакви си 5-10 журналисти, на които цената им е между 50 и 100 лева, пишат платени статии, които не отговарят на истината, и само търсят под вола теле. Аз съм неудобен на хората точно поради обратната причина - не се кланям и не им отгова­рям на игричките. Накрая Локо (Мездра) излезе най-черен, защото не обслужвах­ме ничии интереси. Спъваме Левски - хоп журналистите на Левски започват да се нахвърлят върху Георги Бачев. Спъваме ЦСКА - хайде и журналистите на ЦСКА се нахвърлят върху мен. По ни­какъв начин аз не се чувствам виновен за абсолютно нищо. Съвестта ми е чиста, аз не съм подлога.

- Опитвали ли са се някои от големи­те ни отбори да ви пробият, да ви подкупят, да искат "услуги" от вас и отборите ви?
- Не искам да правя някакви сенза­ционни изказвания. Мен лично директно никой не ме е търсил. Опитвали са се да ми влияят, но като са виждали, че това не е възможно, са се отказвали.

- Може ли с ръка на сърцето да каже­те, че никога не сте участвали в уред­ни мачове, в черно тото или други по­добни схеми?
- Никога не съм участвал в такива не­ща. Винаги съм бил в интерес и в полза на футбола ни и винаги ще бъда. Никога не могат да ме компрометират псевдожурналистите.

- Има ли отбори, на които мястото им не е в "А" група и които само живуркат на гърба на другите?
- Има много отбори, на които място­то им не е в елита. Според мен само четири отбора са на нивото, на което трябва да бъде "А" група. Говоря като материал­на база, като организация, финансиране, ДЮШ. Това са Черноморец, Литекс, Левски и Славия. Те трябва да си направят първенство помежду си и да излъчват шампиона. Останалите да се събират, да тренират в петък и в неделя да си играят мачлета.

- Каква е вашата истина за грозните сцени, които се разиграха на мача Ло­ко (Мездра) - ЦСКА през пролетта на миналата година?
- Защо не попитате този измислен фен Дучето. Всички кадри от тогава показват и доказват, че е в основата на това нещо. Ти, ако си нормален фен и ако си шеф на фенклуба, няма ли да на­правиш всичко възможно да спреш нахлуващата тълпа. А не да седиш отстра­ни и да се хилиш ехидно и след това да даваш някакви изявления и да продължа­ваш да правиш циркове. Този платен фен, който ходи и иска пари от прези­дентите... какъв фен си ти? Гледаш да обслужваш личните си интереси, фенове могат да се наричат хората, които ходят и си пазаруват фенартикули, хо­рата, които си купуват билети, които гледат с каквото могат да помогнат на любимия си отбор. А не тези, дето само искат пари от клуба и стопани­сват кетъринга.

- Как бихте коментирали съмнения­та около двубоя Естония - България и скандала със съдиите ни и как може да се доверим на фирми фантоми да уреждат мачове на националния ни отбор?
- Този въпрос трябва да го зададете на БФС, те трябва да се изкажат. За мен нашият национален отбор няма ни­що общо с това. Според мен основната роля в този мач изигра съдията, въпре­ки че и четирите дузпи си бяха дузпи. Прекалено много шум се вдигна. Може би наистина има такива неща по света, но с това само се опорочава футболът. Това е зараза, която тръгна и нямам представа кога ще спре. Някакви дого­ворки в годините със сигурност е имало, но в крайна сметка аз докато съм бил действащ футболист, не съм играл в уредени мачове. И като ръководител не съм участвал в такива двубои. Винаги обаче ще има слухове за подобни неща в България. Ако искате, може да ви напра­вя някаква рубрика във вашия вестник и да ви казвам предварително как ще за­вършват няколко мача. Все ще уцеля ня­кой. Много странно е, че ще позная при­мерно, че Литекс ще бие в първия кръг Миньор като гост.

- А как бихте прогнозирали вечното дерби?
- Левски ще победи категорично ЦСКА. Те разполагат с доста по-стойно­стен състав и с по-стройна организа­ция.

- Литекс ли ще е шампион?

- Така мисля. Нещата там са поста­вени на професионална основа. Хората не допускат скандали в собствения си стан. Заложиха и на доста стойностен треньор в лицето на Любослав Пенев. За мен основната грешка на ЦСКА е, че се лиши от неговите услуги.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 14024

Добави коментар ›› Коментари (37)

WWW_РЕСНАLВАТАto4kaCOM
(Гост)
37
отговор
18 февруари 2011 | 13:50

МА4А Е ТРОЕН Рейтинг: 0 0

WWW_РЕСНАLВАТАto4kaCOM
(Гост)
36
отговор
18 февруари 2011 | 13:50

МА4А Е ТРОЕН Рейтинг: 0 0

Чоки
(Гост)
35
отговор
18 февруари 2011 | 12:38

Гара - чорба 5:0 :D Рейтинг: 0 0

KZL
(Гост)
34
отговор
18 февруари 2011 | 10:07

умирай ве мангал долен ,кравешки,помак!!!!! Рейтинг: 0 0

бай Х
(Гост)
33
отговор
18 февруари 2011 | 01:50

КОЙ БЕШЕ ТОЗИ ? Рейтинг: 0 0

narkoman
(Гост)
18 февруари 2011 | 21:14

НАРКОМАН ОТ ТОТО МЕЗДРА Рейтинг: 0 0

xaxa kolko e tUp
(Гост)
32
отговор
17 февруари 2011 | 21:37

леWСки категоричнnо ще бие чекий на ЦСКА Рейтинг: 0 0

Още 100 години...
(Гост)
31
отговор
17 февруари 2011 | 19:52

Още 100 години са нужни на ЦСКА за да се класира на 3-то място във футболното първенство на България, а за шампионска лига и хилядолетие няма да е достатъчно... Рейтинг: 0 0

Ода за Евроидиота
(Гост)
30
отговор
17 февруари 2011 | 18:33

Машинист натиска лост, Трактори ни кара внос. Бате пак ни изработи. Леффски са ЕВРОИДИОТИ. В чалга клуб в ръка с мастичка, Под ръка със руса п..ка, Бизнесмен под нос ломоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. В цирка клоуна взе да хленчи, Гонзо пак ще ме засенчи, Слончета тръбят с хоботи: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. На подуенската автогара, полякиня кремчета продава. Давам ги за двеста злоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Малка спретната къщурка, Бабичка преде със хурка. Дядото вари компоти, Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Уикенд е. На пейка в парка, Селянин със секретарка. "Ух на бати, сладко коти!" Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Бай Хасан бетона бърка, Хаятин с шкурка го търка, С четката Мюмюн цапоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Избори, а кандидати трима, Пускай бързо бюлетина. Кмета пак ще ни лъжоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. БАТЕ, Жилина и Тампере, Кой ги хване, все е.е. Чул отнякъде Франческо Тоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Класна стая, всички кютат, Изпита дано избутат. Само Наско се кикоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Баба сменя пелените, весели рисунки по стените. Бебенцето се кикоти, Леффски са ЕВРОИДИОТИ. Страшен смях след мача стана, Батков плачел за промяна. Кокала да разпарчоти: Леффски са ЕВРОИДИОТИ Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

WWW_РЕСНАLВАТАto4kaCOM
(Гост)
29
отговор
17 февруари 2011 | 15:51

ЧЕРНОТОТО ТОТО Рейтинг: 0 0

WWW_РЕСНАLВАТАto4kaCOM
(Гост)
28
отговор
17 февруари 2011 | 15:51

ЧЕРНОТОТО ТОТО Рейтинг: 0 0

гонзолайновоз
(Гост)
27
отговор
17 февруари 2011 | 15:50

България е единствената страна в европа в която по вестниците и телевизиите се изказват и интервюират провалили се и нищо не постигнали в професията си олигофрени,докато във всяка бяла страна се пише и слуша мнението на хора уважавани от всички и най вече доказани професионалисти в свочта област Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

bojeeee
(Гост)
17 февруари 2011 | 16:10

я кажи някой доказан специалист да му земе интервю бе акъл Рейтинг: 0 0

К УР ЗА ЦСКА
(Гост)
26
отговор
17 февруари 2011 | 15:18

ЛЕВСКИ ЩЕ Е ШАМПИОН. Рейтинг: 0 0

да
(Гост)
25
отговор
17 февруари 2011 | 15:15

Гнидата мръсна сигурно го е вкарал в черното тото. :))) Рейтинг: 0 0

›› новини

›› новини

Евтимова с победа на двойки в Турция
24 януари 2017 | 15:26
Карачанаков започна подготовка с Берое
24 януари 2017 | 15:25
Лудогорец пусна билетите за мача с Копенхаген в Дания
ЦСКА няма да освободи зала "Армеец", но ще внесе инвестиционно намерение в МИ (видео)
24 януари 2017 | 15:18
Драматична загуба за Донски в Анталия
24 януари 2017 | 15:11
Мария Киркова спечели втория гигантски слалом за купа "Бороспорт"
24 януари 2017 | 15:10
Джеръми Лин остава извън игра още около месец
24 януари 2017 | 15:07
Вавринка и Цонга се карат на корта, швейцарецът продължава напред
Иран ухажва Радо Стойчев (видео + снимки)
24 януари 2017 | 15:05
Оперират пострадалия при пътен инцидент спринтьор Джеймс Елингтън
24 януари 2017 | 15:05

›› Булевард

Алексис Санчес използва любовта си към кучетата, за да свали чилийска актриса (галерия)
23 януари 2017
Нападателят на Арсенал Алексис Санчес си е паднал сериозно по чилийската актриса Майте Родригес. Красавицата наскоро се ...
Холандски футболистки си навлякоха проблеми с палава снимка 24 януари 2017 | 04:07
Ивет била първи избор за главна роля във "Воевода" 24 януари 2017 | 13:00
Илия Груев: Искам на 73 години да съм като Мик Джагър 24 януари 2017 | 03:33

›› Волейбол

От “София Тех Парк” поискаха ключовете на зала “Армеец”, ЦСКА отказа да ги даде
24 януари 2017
От ръководството на “София Тех Парк” поискаха ключовете на зала “Армеец” от ВК ЦСКА, за да ...
Монтана приема ЦСКА в битката на върха в Суперлигата 24 януари 2017 | 12:52
Левски гони категорична победа над Славия 24 януари 2017 | 14:59
Нефтохимик 2010 е най-богатият волейболен клуб в България 24 януари 2017 | 13:02

›› Баскетбол

Пловдив и Хасково приемат финалите за Купата на България
23 януари 2017
Пловдив и Хасково ще са домакини на финалите съответно на мъжкия и женския турнир за купата на България през 2017 ...
БФБ утвърди промени при националните за подрастващи 23 януари 2017 | 17:17
Национал с контузия в Гърция 23 януари 2017 | 12:11
Барса си върна сенегалски център 23 януари 2017 | 11:36
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Вчера нямаше "припознавачи" и "авиатори" - имаше ... 12 януари 2017
Волейболният герой Сашо Попов обедини феновете на "червените"Вчера се случи нещо велико. Волейболният отбор на ЦСКА се завърна по отличен начин в европейските клубни турнири, след като момчетата на треньора Александър ...
Станислав Костов: Козът на Пирин ще е Иван Цветков 24 януари 2017
През лятото Станислав Костов се завърна в родния Пирин (Благоевград) и успя да възроди кариерата си. В началото на 2011 година талантът бе трансфериран в ЦСКА, а след това носи екипите на Ботев (Пловдив) и Берое. ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал