Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

"Marca": Макларън-Мерцедес уволни Рон Денис

"Marca": Макларън-Мерцедес уволни Рон Денис

Босът на Макларън-Мерцедес Рон Денис е бил принуден да освободи поста си начело на тима във Формула 1, като неговото място ще заеме досегашният изпълнителен директор на "Сребърните стрели" Мартин Уитмарш. Това твърди испанското издание “Marca”, като добавя, че решението е взето от партньора на британците и доставчик на двигатели Мерцедес-Бенц. Основната причина за решението е главната роля на отбора в шпионския скандал с Ферари миналата година и рекордната глоба от 100 милиона долара, която им бе наложена впоследствие. Денис ще бъде назначен на нов пост, който обаче няма да му позволява да взима важни решения.  

Очаква се скоро информацията да бъде официална потвърдена пред медиите. 

60-годишният Денис на няколко пъти намеква, че може да се оттегли от Формула 1 и да прехвърли пълната отговорност на Уитмарш. Рон Денис е повече от 40 години в Гран при и след супер шпионските афери миналата година и по специално "Степнигейт", много от специалистите са на мнение, че е време за Рон да се откаже.

През януари Мерцедес-Бенц отказаха да коментират публикациите в медиите, в които се споменава за желанието на германците да придобият основния пакет акции от Макларън и така да станат мажоритарни собственици на тима. Автомобилната компания плати 400 милиона долара през 1999 г. за своята част от акциите. От списание "Auto Motor und Sport" твърдят, че от Daimler AG възнамеряват да превърнат своя дял от 40% в мажоритарен. Мерцедес-Бенц притежава 40 процента от акциите на тима на Макларън, 30 процента има холдинга от Бахрейн Mumtalakat. Денис и милиардера Масур Ойех имат по 15 процента. Още от времето на титлите на Мика Хакинен през 1998 и 1999 година се коментира, че Мерцедес иска да изкупи останалите акции на тима.

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти