Енерги с Ангелов и Рангелов отнесе петица от Байерн

Енерги с Ангелов и Рангелов отнесе петица от Байерн

Димитър Рангелов и Станислав Ангелов играха пълни 90 минути, но с нищо не можаха да помогнат на техния Енерги (Котбус) да избегне разгромната загуба с 0:5 от Байерн на „Алианц Арина". Гостите се държаха достойно близо час и удържаха нулевото равенство, но след първия гол на Клозе „баварците" с лекота стигнаха до изразителния успех. С нови две попадения Клозе записа първия си хеттрик след трансфера в Байерн през лятото, а освен него се разписаха Лука Тони и Мартин Демикелис.  

Мачът започна с очакван превес на Байерн, като тимът на Отмар Хитцфелд се настани трайно в половината на съперника си. Благодарение на добрите изяви на ветерана на вратата Томислав Пиплица Енерги съумя да не допусне бърз гол и постепенно заигра по-уверено. Станислав Ангелов действаше на традиционната си позиция като десен бек и с млаки изключения се справи с задачите си. Митко Рангелов пък бе принуден да атакува по лявото крило, където видимо не се чувстваше комфортно и остана незабележим на терена.

 

След 0:0 на полувремето, Байерн включи на по-високи обороти и набързо си реши мача. Първо гол от фаул на Рибери бе отменен, тъй като французинът не бе обърнал внмание на вдигнатата ръка на рефера за непряк свободен удар и стреля директно във вратата. В 59-ата минута крепостта пред Пиплица падна. Мирослав Клозе се възползва от неразбирателство в отбраната на гостите и отблизо откри. Само 4 минути по-късно аржентинецът Демикелис направи 2:0 при сходна ситуация. Двата гола смутиха тима на Енерги и до края той беше в ролята на боксова круша. Димитър Рангелов все по-често се връщаше да помага на защитата, но услилията му не даваха никакъв резултат, защото Байерн заигра с характерната през този сезон фантазия.

До 75-ата минута резултатът вече бе 4:0 с голове на Лука Тони и Клозе, а крайното 5:0 оформи отново бившият голмайстор на Вердер. В тези минути чудесно включване направи младата надежда на „баварците" Тони Кроос, който наскоро блесна с изявите си на световното първенство за юноши до 17 години.

С успеха тимът от Мюнхен окупира лидерската позиция в класирането с актив от 17 точки, докато Енерги е твърдо на дъното без победа и с едва 2 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти