Красив гол на Бижутера нокаутира Лацио на "Олимпико"

Красив гол на Бижутера нокаутира Лацио на "Олимпико"

Шампионът Левски победи с 1:0 като гост носителя на Купата и Суперкупата на Италия Лацио в последния си мач от Лига Европа, като завърши достойно може би най-слабия си полусезон в своята история.

Пред около едва 2000 фенове на "Олимпико", от които половинатa българи, играчите на Георги Иванов напълно заслужено си тръгнаха с трите точки. В герой за 26-кратния първенец на България се превърна Христо Йовов, който вкара единственото попадение в 61-ата минута на срещата. Бижутера бе изведен чудесно от Дарко Тасевски и майсторски прехвърли Муслера. Това е първото и единствено попадение на "сините" в Лига Европа, които днес играха в "жълто".

Наставникът на „орлите” Давиде Балардини заложи на голяма част от своите резерви и на четирима юноши, след като мачът бе без значение за класиране. Георги Иванов-Гонзо реши да заложи на Николай Димитров вместо Жоазиньо в последния момент, докато останалите играчи бяха очакваните предварително.

Подкрепяни от близо 1000 свои фенове, футболистите на Левски започнаха по-мотивирано и демонстрираха, че могат да играят футбол. Шампионът на България играше комбинативно и се опитваше да търси успеха особено след като видя, че противникът съвсем не е страшен в този си вид.

Водилият атаката на тима Христо Йовов отправи първия опасен удар в мача от 20 метра, но един от малкото основни титуляри на домакините, които взеха участие в срещата - Муслера, спаси. Последваха няколко хубави атаки до края на полувремето, а в 29-ата минута Зе Соареш пропусна да открие след удар от шест метра, пращайки топката в аут. Тасевски и Йовов от фаул също имаха възможности за гол, докато Елизеу със задна ножица и капитанът Баронио от фаул застрашиха Митрев.

Втората част започна отново по-добре за Левски, който видимо се стараеше повече от своя противник, като се опитваше всячески да вкара гол. Така след няколко възможности Христо Йовов доведе до екстаз всички фенове на Левски с красивото си попадение. Играчът от Своге отпразнува гола си точно под сектора с феновете на отбора. Попадението беше първо за Левски в евротурнирите след шест мача. За последно „сините” се бяха разписвали срещу Дебрецен за 1:2 на „Герена” през август. От тогава до днес тимът имаше шест поредни загуби без да се разпише.

Лацио изпусна най-добрата си възможност за гол веднага след попадението на Йовов, когато Елизеу стреля в аут от три метра след крос на Макинва.

До края на срещата Левски можеше да вкара и втори гол, но страховит шут на Георги Сърмов нацели горната греда на Муслера. Гонзо заложи на Христов и Жоазиньо вместо Ники Димитров и Тасевски, но Левски не успя да завърши с гол последвалите добри атаки.

Така "сините" си върнаха частично на Лацио за поражението с 0:4 на стадион „Георги Аспарухов” през октомври. Голът на Йовов и успехът на Левски изпрати тима далеч от мястото на най-слабо представящия се отбор в Лига Европа, където той бе до днес, след като завърши с три точки турнира.

Интересното е, че тяхното място бе заето от вечния съперник ЦСКА, който завърши с една точка от шест мача. Левски вече четири поредни мача няма поражение на Апенините след равенствата 1:1 с Ювентус през 1999 година, 0:0 с Удинезе 2006 година и 2:2 с Киево също през 2006 година.

Крайно класиране:

1. Залцбург 18 т.
2. Виляреал 9 т.

3. Лацио 6 т.
4. Левски 3 т.

ЛАЦИО - ЛЕВСКИ 0:1

0:1 Йовов 61

ЛАЦИО: Муслера, Диакие, Крибари, Лучани, Каванда, Скалони, Баронио, Перпетуини, Елизеу, Севиери (61-Чинкуе), Макинва

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Живко Миланов, Юсеф Рабех, Йордан Милиев, Веселин Минев, Георги Сърмов, Седрик Бардон, Зе Соареш, Николай Димитров (58-Жоазиньо), Христо Йовов (88-Симонович), Дарко Тасевски (76-Г.Христов)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Рабех, Миланов (Левски)
СЪДИЯ:
Уилям Колъм
СТАДИОН: "Олимпико"

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЛАЦИО - ЛЕВСКИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти