Мирчо Димитров: Зе Соареш подписа с Металург (Донецк)

Мирчо Димитров: Зе Соареш подписа с Металург (Донецк)

Нападателят на Левски Зе Соареш, за когото по-рано днес излезе информация, че трансферът му в Металург (Донецк) пропада, вече има договор с украинците. Това заяви пред Sportal.bg мениджърът на футболиста Мирчо Димитров. "Не мога да разбера каква е тази истерия в България. Левски и Зе Соареш имат подписани договори с Металург (Донецк), които влизат в сила след 1 януари 2010 година. Зе се прибира в България, тъй като преценихме, че няма нужда да стои в Украйна още два дни и да чака да излязат пълните медицински изследвания. По-добре да играе и тренира с Левски. В договорите между Левски, Металург и Зе Соареш пише, че контрактът влиза в сила веднага, след като станат ясни изследванията. Ако там няма проблем, както се надяват всички, трансферът може да се брои за сигурен. Има и една-две клаузи към договора на футболиста, свързани с пари, които се доуточняват. Но това са дребни детайли", каза пред Sportal.bg Мирчо Димитров.

На въпрос "може ли да се каже, че трансферът на Зе Соареш в Металург (Донецк) е на 99% сигурен?", импресариото отговори. "Да. Разбира се понякога и този 1% се оказва фатален, но всичко зависи от прегледите. Тук трябва да уточня, че Зе няма право да тренира с украинците до 1 януари 2010 година и ще довърши сезона с Левски.

Днес той се прибира в България и може да го попитате дали има договор с Металург (Донецк)", поясни Мирчо Димитров, който похвали организацията в украинския отбор.

"Металург следи футболиста отдавна. По-скоро те искат да го привлекат, отколкото Левски да го продаде. Но трансферът му ще е крачка напред в този клуб. Тук е моментът чрез вашата медия да благодаря на треньора и ръководството на Металург за гостоприемството. Те представиха играча пред местните медии и в него няма нищо скрито. В Металург, както знаете, наставник е българинът Николай Костов, а звезда на отбора е Велизар Димитров. Двамата са изключително уважавани личности, които много ни помогнаха при престоя в Украйна", завърши Димитров.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти