Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 1:5

Посрещнаха волейболистите като Богове в София

Посрещнаха волейболистите като Богове в София

Волейболните национали на България, които вчера разбиха с 3:0 Русия и спечелиха бронзовите медали на европейското първенство в Турция, се завърнаха на родна земя и бяха посрещнати като Богове. Момчетата на Силвано Пранди кацнаха на летище "София" около 11,15 часа, където бяха посрещнати от свои близки и приятели, както и от спортния министър Свилен Нейков.
Първи на изхода на самолета се появи капитанът на отбора Владо Николов, който носеше в ръка купата, която българските национали получиха за третото си място на шампионата на Стария континент.
Близо стотина журналисти отразяваха посрещането, като БНТ1 и Канал 3 предаваха пряко пристигането на Владо Николов, Матей Казийски и съотборниците им.


”България е горда със своите волейболисти, които спечелиха изключително ценен медал на европейското първенство. Надяваме се догодина на световното първенство в Италия момчетата ни да да спечелят медал с по-благороден блясък”, заяви министърът на спорта Свилен Нейков в официалната зала на правителствения VIP, където бяха посрещнати волейболните герои.


Над стотина фенове, пък търпеливо изчакаха появата на бронзовите медалисти на входа на правителствения VIP, където ги посрещнаха с ”България юнаци” и много родни трикольори.


”Харесва ми обичта на хората в България. Опитахме се да работим и да постигнем добри резултати. Радостен съм, че се получава. Щастлив съм от успехите, които постигнахме с националния отбор на България – бронзови медали от Евро 09 и класиране за световното първенство. Надявам се догодина да се представим още по-силно на Мондиал 2010 в Италия”, заяви радостният селекционер на България италианецът Силвано Пранди.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG и БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

ФОТОГАЛЕРИЯ от посрещането на волейболните герои в София може да видите ТУК!!! 

ФОТОГАЛЕРИЯ от посрещането, което устроиха феновете на волейнационалите в София - вижте ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от феноменалната победа на БЪЛГАРИЯ над РУСИЯ с 3:0 на малкия финал на Евроволей 09 може да видите ТУК!!! 

ФОТОГАЛЕРИЯ на невероятните български фенове на Евроволей 09 може да видите ТУК!!!

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти