Григор Димитров отстъпи на Каняс в Швеция

Григор Димитров отстъпи на Каняс в Швеция

Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира на червени кортове с награден фонд 450 000 евро в Бащад, Швеция. Българският талант загуби с 3:6, 6:7 (2) от аржентинеца Гийермо Каняс за 1 час и 43 минути, въпреки че изигра страхотен втори сет. Първата ни ракета имаше много неприятен жребий и още на старта трябваше да се изправи срещу бившия номер 8 в света и трикратен четвъртфиналист на "Ролан Гарос".  Въпреки че в момента е 151-и в света и мина през квалификации в Бащад, 31-годишният Каняс е специалист на клей, а това е настилката, на която българинът се чувства най-некомфортно.

Това беше първият мач на 18-годишния Димитров след срещата му от първия кръг на "Уимбълдън", където усука коляното си и не можа да завърши двубоя. Григор, който участва в турнира с "уайлд кард", си тръгва от Швеция без точки за световната ранглиста и с 4055 евро от наградния фонд.

От началото на срещата Григор имаше проблеми в геймовете, в които сервираше, а съперникът му по-лесно взимаше подаванията си. Димитров трябваше да спасява две възможности за пробив още в първия гейм, а в третия допусна пробив за 1:2. После пък се измъкна от 0:30, за да направи резултата 3:4. Каняс играеше стабилно, като бе почти безгрешен при свой сервис. Аржентинецът загуби само две точки при свой начален удар и направи пробив на нула, с който затвори сета за 6:3 след 33 минути игра. Каняс връщаше повечето топки и в доста случаи Григор не издържаше и грешеше.

Във втория сет талантът от Хасково, който в момента е 326-и в света, започна страхотно. Той стигна до две възможности за пробив в третия гейм след няколко изключителни форхенди, с които завършваше разиграванията. Направи и няколко прекрасни излизания на мрежата, които завърши с елегантни волета. Димитров обаче не успя да запази дълго аванса си и още в следващия гейм допусна пробив за 2:2. Това даде психологически аванс на съперника му и той поведе с 4:2 след нов пробив. Григор обаче демонстрира страхотен характер, спаси три мачбола при 5:2, а в следващия гейм успя да върне пробива. Стигна се до тайбрек, в който аржентинецът имаше късмет в няколко точки и спечели със 7:2.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти