Наказват Хамилтън за три старта

Наказват Хамилтън за три старта

Световният шампион Люис Хамилтън е изправен пред забрана за участие в три състезания, ако Свтовният съвет на ФИА реши да го накаже на 29 април, когато ще разглежда проблема с Макларън и "лъжливия скандал", твърдят медиите на Острова. Най-големият потърпевш от целия скандал обаче може да се окаже човекът извел Люис до шампионската му титла и оформил облика на Макларън,  такъв какъвто го познаваме днес, а именно Рон Денис. Денис вече е изпълнителен директор на Макларън Груп, а също така е и акционер в компанията след като предаде поста си на отборен шеф на тима на Мартин Уитмарш. Счита се, че Хамилтън и баща му Антъни са загубили вяра в преценките на дългогодишния си познайник.

В тима на Макларън до скоро се е вярвало, че докато Рон Денис не напусне, екипът няма да може да започне на чисто след скандала с Ферари от 2007 година. Сега отборът от Уокинг е на път да бъде изгонен от Формула 1. Дори и Макларън да успее да се спаси от този сценарий, Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън със сигурност ще изпуснат няколко състезания, а самият отбор няма да получава точки в шампионата при конструкторите. Ако това стане, много от спонсорите на тима, в това число и Водафон, ще бъдат силно ощетени. По-голяма част от тях приеха скандала, но не искат продуктите им да се свързват с отбор, който публично е наричан "лъжлив и мамещ".

В Уокинг и в Щутгарт се е вселил страх, че докато Рон Денис окончателно не напусне, нещата нямало да се оправят. В близките дни ще се проведат разговори с Денис, на които ръководството на Макларън ще се опита да го убеди в изключителната сериозност на положението. Рон влезе в моторния спорт преди 24 години. През годините той се сдоби и с врагове. Постоянно оспорваше решенията на ФИА и също така често призоваваше Екълстоун да отпусне повече пари от комерсиалните права за отборите.

На 29 Април в Париж, на срещата на Световния съвет се очаква да се появат Хамилтън и Уитмарш, но Денис и вече бившият спортен директор на тима Дейв Раян няма да са там. Ситуацията за Макларън е повече от тежка и изглежда единствено "поднесената на поднос глава" на Денис ще убеди Мозли и компания, че нещата в Макларън са се променили.

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти