Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Убийствен рецитал на ЦСКА срещу Мариян Христов и Балкан в Ботевград

Убийствен рецитал на ЦСКА срещу Мариян Христов и Балкан в Ботевград

Шампионът на България ЦСКА изнесе рецитал на бившия син футболист Мариян Христов и неговия Балкан (Ботевград), след като разгроми домакините с 5:0 в 1/8-финален мач от турнира за Купата на България. Головете за армейците, които тотално доминираха на терена с изключение на първите 15 минути, вкараха Гунлаугсон, Котев, Маркиньос и юношата Мартин Тошев, разписал се на два пъти.

Срещата, която се игра на разкалян терен, започна с поделено надмощие, но по-клъсният червен тим поведе при първото си по-опасно положение. Това стана в 8-та минута когато отлична комбинация между Маркиньос и Морозс по левия фланг завърши с центриране към Гунлаусон, който от 3 метра простреля домакинския страж Николов.
Попадението успокои гостите от София, които в следващите няколко минути преотстъпиха инициативата на играчите от Балкан. Така се стигна до 12-та минута, когато след центриране от фаул бившата звезда на Левски - Мариян Христов, успя да вкара на Беконо с пета, но попадението бе отменено заради засада. Армейците отговориха 10 минути по-късно с топовен шут от 30 метра на Виданов, но топката срещна напречната греда. Все пак логичното се случи в 33-та минута, когато ЦСКА вкара втори гол, дело на Котев, който след центриране от ъглов удар прехвърли Николов с глава.

Всичко в този мач приключи след попадението на червения юноша Мартин Тошев в 39-та минута, когато резултатът набъбна на 3:0 за ЦСКА. Голът стана след красив пас с пета на капитана Тошко Янчев към младока, който с едно докосване оплете топката в мрежата на Балкан.

Въпреки солидната преднина, през втората част армейците продължиха да мачкат своя противник от "Б" група и с нов гол на Тошев резултатът стана 4:0.

До края на срещата наставникът на родния шампион - Димитър Пенев, пусна в игра юношите Събев и Тонев, които се включиха с голямо желание. Това бе достатъчно червните да вкарат и пети гол. Той бе дело на бразилеца Маркиньос, който с прехвърлящ удар от 28 метра хвърли в екстаз над 1000 армейски запалянковци.    

БАЛКАН (БОТЕВГРАД) - ЦСКА 0:5 (0:3)

0:1
Гунлаугсон 8
0:2 Котев 33
0:3 Тошев 39
0:4 Тошев 51
0:5 Маркиньос 85

БАЛКАН: Николов, Ралков (46-К.Иванов), Георгиев, Стоянов,  Тепанов, Стойчевски, Христов, Ц.Иванов, Редовски, К.Кръстев (67-Д.Кръстев), Арангелов (Цветков, Г.Иванов, Ръждев, Атанасов, Петров)

ЦСКА: Беконо (64-Велинов), Виданов, Котев, Иванов, Машадо (72-Събев), Янчев, Морозс, Тодоров (56-Тонев), Маркиньос, Тошев, Гунлаугсон (Морац, Чипев, Златинов, Йорданов)

СЪДИЯ: Цветан Георгиев

СТАДИОН: "Христо Ботев", Ботевград - 4000 зрители 

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ на мача Балкан - ЦСКА 0:5 може да видите ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички