Мартин Стоев: Някой иска да провали мен и България

Мартин Стоев: Някой иска да провали мен и България

Селекционерът на мъжкия национален отбор Мартин Стоев през последната седмица води предолимпийския лагер на държавния тим в корейския град Инчеон. Преди старта на олимпийските игри в Пекин, обаче наставникът бе замесен от жълтите издания в България в сексскандал с не особено известната певица Брияна. Как той се е отразил на него и отбора? Справят ли се добре националите ни в Република Корея? На тези и на още други интересни въпроси се съгласи да отговори Мартин Стоев, специално за читателите на Sportal.bg.

-    Г-н Стоев, как върви подготовката на националния отбор за Олимпиадата?
-    Всичко, което предварително бяхме планували се изпълнява по начина, който искам. Момчетата тренират добре в Корея. Започнаха да се аклиматизират все повече към азиатското часово време. Вече спят почти нормално. След ден заминаваме за Пекин. Свършихме доста работа, която би трябвало да ни помогне по време на олимпийския турнир.

- През последната седмица жълтите вестници и издания написаха, какво ли не за Вас? Замесиха Ви в сексскандал и в какво ли още не? Как ще коментирате всички тези неприятни публикации?
- Не мисля да падам толкова ниско, за да коментирам подобни неща. Смятам, че зад тези атаки стои една голяма игра, от страна на някой, който иска да ми повлияе на психиката. Целта му е да се провалим на Олимпиадата! Това са лоши неща! Никой няма право да се бърка в личния живот на дадени хора по никакъв повод. Защото така не засягат само мен, а и много голям кръг от хора. Жалко, че в България медиите се занимават с това за да си правят интересни тиражите!

- Как Ви повлия на Вас всичко това?
- Само ме направи по-силен и ме мотивира. Няма да се огъна и ще дам всичко от себе си за да се представим по най-добрия начин на Олимпиадата.



- Предполагали ли сте, че някога може да Ви сполети нещо подобно?
- Не. Но вътрешно имах чувството, че рано или късно може нещо такова да се случи. Само за мен не бяха писали нещо подобно в продължение на 3 години, от както съм начело на националния отбор. Но тези, които са го направили, са избрали ”най-подходящия” момент преди Олимпиадата. Личният живот на даден човек, не трябва да се смесва с професионалния. Ако такива неща се пишат в жълтите вестници, както и да е… затова са жълти. Но такива материали да се пускат в сериозни медии е недопустимо.

-  Преди десетина дена дадохте интервю, в което споменахте, че в България има хора, които работят против Вас и националния отбор. Кои са те?
- Има такива хора – близки до волейбола са, но не искам да казвам имената им. Може някой от тях да стои зад тази атака срещу мен. На тях искам само да кажа, че могат да спят спокойно, защото след Олимпиадата договорът ми като селекционер на националния отбор изтича.



-  Изпълнихте ли всички цели, които си поставихте начело на държавния тим?
-  На мен съвестта ми е чиста. Преди 3 години когато поех този пост дадох общение, че България ще играе на Олимпиадата в Пекин. За да го постигнем знаех, че трябва да се представим отлично и да спечелим медали на всички големи състезания в света. Постигнахме го! Взехме медали от най-големите форуми и съвестта ми е чиста. Всеки може да си мисли каквото иска.
    
-  И все пак, ще останете ли селекционер на България и след края на Олимпиадата, ако Ви предложат?
-  Аз нямам договор повече. Поех ангажимент, към президента на БФВ инж. Данчо Лазаров и съм го изпълнил. Благодарен съм за доверието което, той ми гласува, когато всички го помислиха за луд, че повярва в мен. Но явно г-н Лазаров разбира, не само от собствения си бизнес, но и познава хората и знае кой може да работи добре и да постига резултати. Ако ми предложат, не знам какво ще реша? Ще го обсъдя със семейството си и тогава бих отговорил. Защото лишенията са големи и вече не съм убеден, че си заслужават.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти