Батков извади задълженията на ЦСКА до стотинка

Батков извади задълженията на ЦСКА до стотинка

Собственикът на Левски Тодор Батков направи сензационни разкрития за задълженията на ЦСКА в предаването на bTV "Тази сутрин". Той обвини президента на "вечния съперник" Александър Томов в източване на Кремиковци през ЦСКА и укриване на данъци. Адвокатът на Майкъл Чорни извади точната сума на задълженията на ЦСКА към НАП, като обяви, че със сигурност "армейците" трябва да дават пари и на НОИ, но от Института крият тази информация. Той говори подигравателно и за твърдението на Томов, че Батков е главата на мафия, която работи срещу ЦСКА.

"Стандарт е сериозен вестник и щом пише, че Томов ще влезе в затвора, значи се позовава, както обикновено, на достоверни източници. Надявам се не мислите, че аз съм внушил това заглавие. Бях в Австрия в последните дни на събрание на телекома, така че не можах да чуя поредните бисери по повод своя клуб. Не мога да кажа, че не съм ядосан. Очевидно сапунката продължава с латиноамерикански привкус. Явно аз съм шефът на мафията. Но мога да кажа коя е тази мафия. Редовните дружества, които плащат данъци в България са около 500 000, включително и Левски. Нередовните са около 1.5%, или около 5000. И понеже аз, като президент на редовен платец като Левски, надигнах глас срещу това явно толериране, станах мафия. Така че аз съм шефа на мафията от тези 500 000 коректни дружества, на които се крепи бюджета, на които се крепи държавата", заяви Батков в сутрешния блок.

"Искам да разкрия точно какво е положението, защото мълчанието продължи прекалено дълго. ЦСКА на Томов е платил всичко на всичко 97 000 лева ДДС за 2007 година. Откакто започна кризата, са внесли 5000 лева в НАП за Бог да прости, дето се вика. Към момента само към Данък общ доход и ДДС задължението е 1 799 084, 99 лева. Лихвите дължими за невнасянето на тази сума са 221 411,63 лева. Или общо задължението е 2 020 495,91 стотинки. Повтарям това е само ДДС и ДОД. Защото НОИ се оказа по-таен от Светая Светих и не е ясно там какви са задълженията на Томов. А задълженията за осигуровки са нещо, от което никой не може да избяга. Тук не говорим изобщо за алтернативни данъци, които също трябва да бъдат проверени и корпоративния данък, известен и като данък "Печалба", който Левски редовно плаща. Нося справка за това какви данъци плаща Левски, виждате над 8 милиона лева", допълни собственикът на Левски.

 

 

 

 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти