Талантът Иво Димитров: Искам да играя в ШЛ с ЦСКА

Талантът Иво Димитров: Искам да играя в ШЛ с ЦСКА

Младият и обещаващ ляв атакуващ халф на ЦСКА Ивайло Димитров направи изключително впечатление със сърцатата си и резултатна игра в контролата с Академик във вторник. Младият №7 на "червените" се отчете с две хубави попадения и куп асистенции при разгромната победа със 7:2. Sportal.bg се свърза с тийнейджъра на ЦСКА, който тъкмо бе свършил сутрешната тренировка и любезно отговори на въпросите ни.

Здравей, Ивайло. Направи много приятно впечатление онзи ден срещу Академик и провокира интереса ни. От колко време си в школата на ЦСКА?
Здравейте. Започнах да играя в ЦСКА от малък, но после за известно време бях преотстъпен в Академик. При "студентите" бях до един 1/4-финал с ЦСКА преди две години, където показах добра игра, харесаха ме и ето ме сред първия тим на "червените".

Мислиш ли, че в скоро време може да носиш екипа на своя любим тим и в мач от "А" група? Спомням си, че Мартин Петров дебютира на 18 години за ЦСКА през 1997 година, когато титлата с Георги Василев вече бе подпечатана.
Да, надявам се да направя своя дебют скоро. ЦСКА наистина има добра преднина пред останалите в родния елит и титлата изглежда сигурна. Надявам се при добро стечение на обстоятелствата да получа своя шанс в някой от оставащите 6 кръга.

Какво мечтаеш да спечелиш с "армейците"?
Първо искам да стана шампион на България. След това, разбира се, се надявам да имам шанса да вкуся и от атмосферата на Запад, да играя в Шампионската лига и т.н. Знаете, че ЦСКА винаги се цели високо в Европа.

Спомена Шампионската лига. Как виждаш сегашния тим на Стойчо Младенов при евентуалната му атака на групите на най-комерсиалния турнир?
Мисля, че с 1-2 нови попълнения и с малко повече късмет отборът може да успее. Но късметът е много важен, а ЦСКА в последно време го няма при жребиите. Важно е и да не допускаме попадения в последната минута, които да ни провалят. Визирам мача с Тулуза.

На кой тим от чуждестранните симпатизираш?
Дълго време бях за Арсенал, а сега съм за Барса. Изобщо подкрепям този отбор, в който се състезава Тиери Анри. Французинът е любимия ми футболист.

Какво ти каза онзи ден Стойчо Младенов след доброто представяне срещу Академик?
Каза ми, че е много доволен от това, което съм показал и да продължавам в същия дух. Надявам се да не го разочаровам.

Треньорът обеща ли ти скоро да ти гласува доверие и в първенството?
Не, нищо не ми е обещавал, но аз естествено тая в себе си надежда, че в скоро време и това ще се случи. Както ви казах, искам да стана шампион с ЦСКА, а после би било страхотно да играем в Шампионската лига.

Обикновено клубните босове у нас взимат сърби, бразилци и други знайни и незнайни играчи на килограм. Ти си юноша на ЦСКА и е интересно какво мислиш по този проблем?
Наистина се обръща малко внимание на нас юношите и се залага на чужденци, но какво да се прави това са тенденциите. Все пак клубовете определят политиката си и ние нищо не можем да направим по този въпрос.

Снимка: cska.bg 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти